Kindercoaching

De Kindercoachbus
Sassenheim

Ik begeleid kinderen 6-8 jaar naar meer zelfvertrouwen en groei op een speelse wijze.

Het is mijn wens dat alle kinderen hun eigen pad durven te volgen. Dat gaat bij het ene kind wat makkelijker dan bij de ander. Een gezonde portie zelfvertrouwen is hierbij nodig en dat heeft niet ieder kind zomaar.

Heb jij een onzeker kind die je wel wat meer zelfvertrouwen gunt, dan ben je bij mij goed. In een korte tijd krijgt je kind en jij als ouder nét dat duwtje in de rug om weer zelf verder te kunnen. Door middel van speelse en creatieve oefeningen begeleid ik jouw kind naar meer zelfvertrouwen en ontspanning. Door bewegingsoefeningen komt je kind letterlijk in beweging. Met meer zelfvertrouwen loopt jouw kind bij mij de deur uit.

Als ouder word je natuurlijk nauw betrokken bij de coaching. Het werkt het beste wanneer er op alle fronten wordt geoefend en meegewerkt.

Het coachen van kinderen doe ik het liefste in de buitenlucht. Buiten zijn ontspant direct en we hebben er heerlijk de ruimte. Met mijn mooie bus kom ik naar juliie toe. 

Naast kindercoaching geef ik ook rots&water training en theekransjes.

Voor vragen kun je altijd vrijblijvend contact met me opnemen.

Groetjes,

Marieke

Over De Kindercoachbus

Als kind was ik nooit zo uitgesproken ‘Hier ben ik’. Ik was een verantwoordelijk meisje dat prima meeging met alles. In de buurt had ik voldoende kinderen om mee te spelen. Via de achterdeur “Hoi tante Tinie, is Susan thuis?” liepen we bij elkaar de deur plat. Op school had ik minder vriendjes. Ik viel er naar mijn gevoel altijd tussenin en hoorde nergens bij. Was bang iets verkeerd te doen en er buiten te vallen. Ik paste me dus altijd aan aan wat de ander wilde doen. Dat is iets wat ik automatisch doe. Aanvoelen waar de ander behoefte aan heeft en me daarop aanpassen. Dat komt goed uit in mijn kindercoaching want hierdoor kan ik vaak goed aansluiten bij een kind of ouder. Soms ook niet hoor, ik ben geen wonderwoman, maar dan heb ik mijn verantwoordelijkheid om door te verwijzen en niet aan te blijven modderen. 

Op mijn 16e werd ik leiding bij Scouting. Daar heb ik geleerd om voor grote groepen te staan, samen te werken, is mijn zelfvertrouwen vergroot, heb ik met kinderen leren omgaan en hun ouders en heb ik mijn huidige vriendengroep daar aan over gehouden. Zij kennen mij en waarderen mij om wie ik ben.

Zo ook bij de triatlonvereniging waar ik lid van ben. ‘Samen sporten met plezier’ is het motto en daar kan ik mij helemaal in vinden. Door te sporten ontspan ik me, leer ik mijn grenzen kennen, vergroot ik mijn zelfvertrouwen, mijn longinhoud en mijn sociale netwerk.

Kijk je naar mijn opleidingen (zie mijn LinkedIn pagina), dan zie je dat ik een doorzetter ben. Ik geef niet zo maar op en ga op zoek naar de mogelijkheden. Ik ben pragmatisch ingesteld. Ik leer door te doen en doe dat ook graag zo in mijn coaching. Al kan ik heel goed alleen thuis zijn en lang een boek lezen, tv kijken, naaien of puzzelen, uit het raam staren. Met anderen ben ik liever buiten en in beweging. Ik kan enorm van de natuur genieten. Ieder jaar ga ik een paar dagen wandelen met vriendinnen en dat is echt een traktatie aan mezelf. Plezier, mooie omgeving, goede gesprekken of stilte. Het is er allemaal.

Door de jaren heen ben ik gaan leren op mezelf te vertrouwen en mijn eigen pad te gaan volgen. Ik ben niet van het gebaande pad en geloof daar ook niet in. Mijn man ook niet en dus trekken we samen ons plan. Alles opzeggen in Nederland voor een lang avontuur in het buitenland is daar een voorbeeld van. Het maakt mij niet uit waar ieder voor kiest als het maar jouw keuze is en niet omdat dat van je verwacht wordt.

Je eigen pad durven volgen, met meer lef op weg, dat is wat ik kinderen toe wens. Ik wil dat ze zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen. Ouders ook overigens. Ik heb alle lof voor ouders die een kindercoach durven in te schakelen. Die willen het beste voor hun kind en blijven niet aanmodderen. Het hoeft allemaal niet moeilijk. Zonde van ieders energie. Vaak met een klein zetje kom je al een heel eind.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat ik voor jullie kan betekenen? Neem dan contact met me op voor een gratis telefoongesprek. Doe dat vooral als je een buitenkind hebt of een kind dat graag beweegt.


De Kindercoachbus

Marieke Kerkvliet-Smits

Zandslootkade, 34
2171XS Sassenheim

Lid van beroepsvereniging

Kindercoaching