Het mooiste dat je kind kan worden is zichzelf

Oeloeka kindercoaching
Hillegom

Op een laag drempelige manier kan ik uw kind helpen bij sociaal /emotionele of andere problemen. Dit alles op een creatieve wijze.

Heeft uw kind het moeilijk met bijvoorbeeld faalangst, pesten of gepest worden. Is hij/zij opvallend druk? Heeft hij/zij last van concentratieproblemen of andere zaken? Kan de sociaal emotionele ontwikkeling wel een zetje gebruiken? Of heeft uw kind meer in huis dan er nu uit komt?

Zoekt u een laagdrempelige vorm van hulpverlening waarmee we in korte tijd resultaat kunnen boeken, dan biedt Oeloeka Kindercoaching hiervoor verschillende mogelijkheden:

  • Coachingsgesprek,
  • Diverse spellen,
  • NLP en visualisatie,
  • Creatieve therapie.

  Aanpak en werkwijze

  • Intakegesprek (zonodig bij u thuis)
  • Plan van aanpak
  • Sessies met uw kind (meestal 5 tot 7 sessies)
  • Evaluatie (mondeling of schriftelijk)

  Vanuit het motto: ‘je kunt pas een kind begrijpen als je jezelf als kind begrijpt.’ werk ik volledig vanuit mijn intuïtie en de energie- uitwisseling met de kinderen. Ik streef ernaar positieve ontwikkeling in gang te zetten waarbij het eigen potentieel bij uw kind wordt aangeboord en aangewakkerd. De kinderen merken tijdens de coaching dat ze kwetsbaar en volledig zichzelf mogen zijn, want kwetsbaar en teer zijn ze prachtig. Van daaruit vinden ze hun eigen kracht om verder te gaan.

  Over Oeloeka kindercoaching

  Mag ik mij even voorstellen

  Ik ben Josje van der Giesen en woon samen met mijn man in Hillegom. Sinds 1983 ben ik met veel plezier werkzaam in het basisonderwijs. Hierdoor heb ik veel ervaring met kinderen van verschillende leeftijden en ken de charmes van de diverse leeftijdsgroepen. De interactie met kinderen vind ik nog steeds heel leuk en interessant.

  In het basisonderwijs heb je altijd te maken met vrij grote groepen en dat maakt dat je eigenlijk net niet genoeg aan het echt persoonlijke contact toekomt. Vandaar dat ik nu heb gekozen om, naast mijn werk als groepsleerkracht op een Jenaplanschool, vanuit mijn eigen praktijk als kindercoach te werken. Hier kan ik kinderen individueel of in kleine groepen begeleiden en helpen. Vanuit mijn praktijkervaring als leerkracht ben ik bekend met allerlei problemen en/of beperkingen bij kinderen, zoals faalangst, ADHD, dyslexie, concentratiestoornissen en de gevolgen van pesten e.d.

  Ik heb mij mijn leven lang  al erg aangetrokken gevoeld om meer te weten op het vlak van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Ik lees en ontwikkel mijzelf steeds verder op dit gebied. Toen ik in aanraking kwam met de Maya wijsheid, sprak me dit direct aan en ben ik mij hier steeds verder in gaan verdiepen. Vooral het creatief werken met de Maya wijsheid brengt mij veel in positieve zin . 

   

  Oeloeka (Ulúka) is oud indisch voor uil

  De uil vertegenwoordigt innerlijke wijsheid in combinatie met oeroude kennis. Voor mij heeft de uil al vele jaren nog méér betekenis. Dit komt door een droom die ik jaren geleden heb gehad in een periode waarin ik zelf te maken had met angsten. In de droom had ik te maken met een angstaanjagend uitziende uil met gevaarlijke poten en snavel. Tóch trok de uil mij ook aan en toen ik hem met mijn hand aan durfde te raken veranderde hij in een mooie zachtaardige en warm oranje-bruin getinte uil met prachtige oranje ogen, die mij liefdevol aankeken. Voor mij had deze droom de symbolische betekenis: “door de angst heengaan.” Merken dat het meest angstaanjagende kan veranderen in het meest mooie, door jouw eigen toedoen. Zo wil ik de kinderen met kindercoaching ook contact laten maken met hun eigen ‘probleem’, om daarna te merken dat het positieve in gang gezet wordt! Zoals het mij toen heeft geholpen, kan het de kinderen ook helpen. Zo ontdekken we samen: “Waar je zwakte ligt, ligt ook je kracht!”

   


  Oeloeka kindercoaching

  Josje van der Giesen

  Parklaan 9a
  2181DB Hillegom

  Het mooiste dat je kind kan worden is zichzelf