Zelfoogsttuin: Pluk de oogst of tuinier ook mee!

Elsgeesterhof
Voorhout

Zelfoogsttuin: Weten wat je eet, hoe het geteelt wordt én genieten van producten van het seizoen. Kies voor een oogstaandeel en deel mee in de oogst of word vrijwilliger en tuinier met ons mee!

Als je kiest voor een oogstaandeel deel je mee in de oogst en kom je elke week zelf  groenten oogsten. Er zullen wekelijks meerdere momenten zijn waarop dat mogelijk is. Je krijgt via de mail een oogstbericht waarin vermeld wordt wat en hoeveel je mag meenemen. Het oogstaandeel wordt aan het begin van het jaar betaald zodat de tuinders verzekerd zijn van afzet en middelen hebben om zaden, plantgoed en ander materiaal aan te schaffen waarmee zij de oogst kun verzorgen.

 

 

Over Elsgeesterhof

Aan de rand van Voorhout op het terrein van Volkstuinvereniging Elsgeest bevindt zich Elsgeesterhof. Elsgeesterhof is een tuin waar onder begeleiding van Ingrid Verdegaal en Jacqueline Bader samen getuinierd en geoogst wordt.

Ingrid heeft, na jaren werkzaam te zijn geweest in het onderwijs, het roer omgegooid. Het werd tijd voor iets anders en omdat de volkstuin al jaren haar favoriete hobby is koos zij voor het telen van groente op milieuvriendelijke wijze.

Jacqueline’s grote passie is bloemen telen. Ook zij heeft een volkstuin bij volkstuinvereniging Elsgeest. Samen besloten de dames de krachten te bundelen en zo Elsgeesterhof uit te breiden met een bloemenaandeel. Het bloemenaandeel is vanaf medio juni 2021 te plukken. 


Elsgeesterhof

Ingrid Verdegaal

Churchilllaan 39
2215 PE Voorhout

Zelfoogsttuin: Pluk de oogst of tuinier ook mee!