Homeopathie

Homeopathiepraktijk De Eik
Katwijk

Klassieke homeopathie wordt al honderden jaren toegepast. Het is een natuurlijke, veilige, effectieve en op wetenschap gestoelde geneeswijze. Het juist gekozen homeopathische middel zorgt voor een genezend resultaat, zonder blijvende bijwerkingen

Homeopathie is een holistische behandelwijze. Daarbij is het uitgangspunt dat de mens niet te verdelen is in onderdelen maar dat alles met elkaar samenhangt. Dit is ook de reden dat er geen specialismen zijn binnen de homeopathie. Niet die ene klacht wordt behandeld, maar de totale mens met de klacht is bepalend voor welk homeopathisch middel geschikt is.

Ieder mens is uniek en heeft daarom een uniek geneesmiddel nodig, afgestemd op haar/zijn persoonlijke situatie.

In de homeopathie geven we een geneesmiddel dat gelijksoortig is aan de klachten. Dit is een verschil tussen reguliere geneeskunde en klassieke homeopathie. In de homeopathie doen we een beroep op de levenskracht. Deze levenskracht of zelfgenezend vermogen zet je lichaam aan tot zelfgenezing.

De middelen worden getest op gezonde mensen, niet op dieren.

De homeopatische geneesmiddelen worden gemaakt van extracten van planten, dieren of mineralen. Je krijgt ze in de vorm van korrels. Bij ieder middel krijg je duidelijke informatie hoe je ze moet innemen.

Energetische werking. De mens bestaat uit energie. Sommige delen van dit energieveld zitten zo dicht op elkaar dat ze zichtbaar zijn (het lichaam). Andere delen zitten verder uit elkaar en zijn niet tastbaar of zichtbaar (levenskracht).

 

Over Homeopathiepraktijk De Eik

Ik ben Connie van der Post- van der Voorn, getrouwd en moeder van twee dochters. Sinds mijn jeugd heb ik al een passie voor natuurlijke gezondheid. Door de vele gezondheidsproblemen in mijn familie en een angstige ervaring in mijn jeugd raakte ik al jong gemotiveerd om mijn gezondheid te behouden en te optimaliseren. 

Ik koos voor de Hogeschool voor Natuurwetenschappen en Homeopathie in Arnhem. Hier volgde ik met ongelooflijk veel plezier de vijfjarige opleiding tot klassiek homeopaat. Ik vond er antwoorden op mijn nog openstaande vragen en verkreeg inzichten in onder andere erfelijkheid, levensstijl en het zelfgenezend vermogen. Daarnaast leerde ik verbanden te leggen tussen de verschillende ziektepatronen.

Voorheen kon ik mensen alleen maar helpen met een luisterend oor en een knuffel. Door de opleiding kan ik nu helpen in het brede gebied van genezing en gezondheid. Homeopathie is een holistische geneeskunde die op natuurlijke basis werkt en helemaal bij mij past.

Mijn energie, enthousiasme, kennis en ervaring wil ik graag met je delen, zodat ik je kan begeleiden naar een gezonder leven op een natuurlijke manier. Benieuwd geworden? Ik maak graag kennis met je.


Homeopathiepraktijk De Eik

Connie van der Post

Tulpstraat 15a
2223 HN Katwijk

Lid van beroepsvereniging

Homeopathie