Gezond met Esma

Gezond met Esma
Hillegom

Ik heb een grote passie voor voeding en gezondheid en een nog groter verlangen om zoveel mogelijk mensen, hierover te informeren. Mocht je interesse hebben om door mij gecoacht te worden, neem gerust contact met me op. Ook geef ik kookworkshops.

Voeding heeft een enorme invloed op ons welzijn. Het voedsel dat je eet kan het verschil maken tussen afvallen en aankomen, energie krijgen of juist inleveren, gezond en vitaal ouder worden of met veel medicijnen ouder worden.  Vitaal zijn, lekker in je vel zitten en vooral slank zijn of blijven is iets wat veel mensen bezighoudt. Toch weten de meeste mensen niet hoe ze dit op een simpele en gezonde manier moeten bereiken. Door het grote aanbod van voedingsmiddelen in de winkel wordt het er ook niet makkelijker op. Veel mensen verliezen daardoor de grip op hun gezondheid waardoor er klachten kunnen ontstaan. Terwijl dit eigenlijk niet hoeft.

Met een beetje meer kennis over echt gezonde voeding kun je zoveel ellende voorkomen. Als je gewicht wilt verliezen hoef je geen ingewikkeld dieet te volgen. Dieetproducten zijn vaak duur en na beëindiging van het dieet is de kans groot dat jouw moeizaam verloren kilo’s weer even snel terugkomen.

Mijn werkwijze is erop gericht om je bewust te maken van jouw eetgewoontes en je te steunen bij een duurzaam veranderingsproces toegespitst op jouw lijf en jouw situatie. Als voedingsdeskundige en hormoonfactor trainer help ik je om de juiste keuzes te maken voor gezond voedsel.

Daarnaast geef ik (vega(n) kookworkshops. Dit kan voor de gezelligheid of om te leren hoe je makkelijk gezonde gerechten maakt. Heb je een allergie of intollerantie ook hierbij kan ik je helpen.

Mail me gerust voor meer informatie.

Over Gezond met Esma

Mijn naam is Esma Mejdoubi Plessius, voedingsdeskundige, leefstijlcoach, moeder van Sarah Louise en vrouw van Richard. Sinds eind 2015 wonen wij in Hillegom. Wij hebben voorheen altijd in Amsterdam gewoond, maar de rust van Hillegom bevalt ons goed. Mijn praktijk is aan huis waar je heerlijk vrij uitzicht hebt over de weilanden en de Ringvaart.

Na jaren bij een vastgoedbank gewerkt te hebben, heb ik in 2015 het roer compleet omgegooid. Al vele jaren was ik erg geïnteresseerd in voeding en lichaam, vooral omdat ik mezelf gewoon nooit helemaal goed voelde en 3 weken in de maand wel hoofdpijn en of migraine had maar ook erg vaak last had van opgezette buik en buikpijn. Inmiddels ben ik van al deze klachten af. Ik heb stap voor stap mijn voeding aangepast, ik doe meer aan ontspanning, beweging en ik doe nu wat ik leuk vind!

De interesse in voeding en lichaam werd op een gegeven moment wel heel erg groot en toen ben ik een opleiding voedingsdeskundige gaan doen. Zodra ik aan de opleiding begon raakte ik zo bevlogen over de stof dat het onderwerp mij niet meer losliet. “Dit moeten meer mensen weten” dacht ik al vrij snel bij mezelf. Ik volgde meer workshops, las allerlei boeken en bezocht diverse lezingen over gezondheid. Ik ben nog een opleiding gaan doen voor Longevity coach en momenteel ben ik bezig met de opleiding Medische basiskennis voor meer kennis over het lichaam.

Neem een kijkje op mijn website voor meer informatie en wellicht tot ziens.

Met gezonde groet,

Esma

 

 

 


Gezond met Esma

Esma Mejdoubi

Guido Gezellelaan 63
2182WB Hillegom

Lid van beroepsvereniging

Gezond met Esma