Stressrelease ● Rust en ontspanning in hoofd en lichaam ● Meer energie ● Emotioneel in balans

Kaleidoscoop, praktijk voor Kinesiologie
Voorhout

Laat je lichaam spreken om er achter te komen waar jouw klachten mee te maken hebben. Jouw lichaam is als een database en geeft zelf aan wat nodig is om beter in balans te komen. Ik help jou om het zelfherstellend vermogen van jouw lijf te activeren.

Zit je lekker in je vel? Dan ervaar je doorgaans geen tot weinig klachten. Je bent goed in balans. Ben je uit balans, dan kan dit tot uiting komen in klachten, zoals bijvoorbeeld (hoofd)pijn, vermoeidheid, (overmatige) spanning, snel geïrriteerd, slecht slapen, buikpijn, last van je rug, niet kunnen huilen of vaak boos zijn. Kinesiologie helpt je om beter in balans te komen en draagt bij aan een betere gezondheid en een groter geluksgevoel.

Bij kinesiologie staat het zelf-herstellend vermogen van het lichaam centraal en wordt dit vermogen gestimuleerd. We kijken naar de mens als geheel (holistisch): fysiek (jouw lichaam), psychisch (jouw binnenkant) en chemie (wat van buitenaf in je lichaam komt). Deze aspecten beïnvloeden elkaar. Wanneer één uit balans is, dan heeft dat effect op de andere twee.

Spieren spelen een belangrijke rol. Door zachte druk uit te oefenen op jouw spierkracht, ga ik na waar onbalans in het lichaam zit. Bij een verstoorde balans kan je onder andere denken aan onbalans in de structuur van je lichaam, onbalans door stress, trauma of emoties en onbalans als gevolg van een tekort aan of overgevoeligheid voor bepaalde stoffen. 

Om jouw balans te verbeteren maak ik onder andere gebruik van drukpunten op het lichaam (acupressuurpunten), van aanraakpunten op het hoofd en van energiebanen (de meridianen) die in je lichaam lopen.

Een betere balans geeft je onder andere een betere vitaliteit, een beter energieniveau, een verbeterde houding en een beter zelf-herstellend vermogen van het lichaam.

Over Kaleidoscoop, praktijk voor Kinesiologie

Mijn ontwikkeling op het energetische vlak en ontspanning is in 2001 begonnen met Tai Chi. Ik voelde mijn eigen energie gaan  stromen in mijn lichaam. Eigenlijk had ik als kind al kennis gemaakt met het energetische vlak. Echter, dat heb ik toen en de jaren erna nooit als zodanig herkend.

In 2007 is mijn ontwikkeling op energetisch vlak verder gegroeid door de cursus Reiki. In 2009 gevolgd door de cursus Qauntum Touch. Dit heeft mijn gebruik van energie(trillingen) behoorlijk versterkt, voor mezelf en voor andere mensen in mijn directie omgeving.

In 2021 heb ik een workshop 'de kracht van het spiertesten' gevolgd. Dit heeft mij gevoelsmatig zo sterk geraakt, dat ik mijn gevoel niet kon negeren. Ik koos er voor om de 4-jarige HBO-studie Kinesiologie te doen aan de Acedemie voor Kinesiologie. Ik beschik inmiddels over mooie technieken vanuit Touch for Health, Stress Release, Leefblind, Giving your life meaning e.d. die ik gebruik om mensen te helpen met hun stress, hun klachten, hun emoties en hun verlangens.

De kracht van het spiertesten, het opsporen van onbalans in het lichaam en het creëren van balans vind ik wonderbaarlijk! Ik ben verwonderd over het zelfherstellend vermogen van het lichaam en de werking, beweging en kracht van energie. Zo was ik als kind verwonderd over de mooie kleuren, vormen en bewegingen die je ziet als je door een kaleidoscoop kijkt. De bewegingen, het licht en de vormen die zo mooi in elkaar vallen.


Kaleidoscoop, praktijk voor Kinesiologie

Alfred Noort

Boterbloemstraat 2
2215DP Voorhout

Stressrelease ● Rust en ontspanning in hoofd en lichaam ● Meer energie ● Emotioneel in balans