Biodanza

CreaSense / Marenthe de Bruijne
Warmond

Dansend de verbinding tussen je hoofd, hart en intuïtie herstellen!

Voor wie zichzelf gezondheid en ontspanning gunt

Je hoofd staat 24/7 aan. Je telefoon is een verlengstuk van jezelf. Je vliegt van hot naar her en je lijstjes zijn nooit af. Je voelt de spanning in je lijf en een burn out ligt op de loer. Herkenbaar? Dan ben je bij biodanza aan het juiste adres!

Biodanza is een dansmethode waarbij je je hele systeem letterlijk en figuurlijk in beweging zet. De oefeningen hebben als doel je gezondheid te bevorderen, je lijf weer te voelen en de verbinding tussen je hoofd, hart en intuïtie te herstellen. Bijzonder geschikt voor mensen die veel in hun hoofd zitten en verlangen naar ontspanning.

We dansen op toegankelijke muziek. Geen choreografie of pasjes. Wel prachtige oefeningen die je systeem een positieve boost geven en je gezondheid bevorderen. Ervaring is niet vereist.

De methodiek komt uit Chili en het effect is wetenschappelijk bewezen. Biodanza maakt gezond. Het bevordert het proces van persoonlijke vernieuwing: je mentale en fysieke gezondheid krijgen een positieve prikkel. Het verlaagt stress, geeft je zelfvertrouwen een boost en verbetert je conditie, je vitaliteit en je flexibiliteit. De muziek waar we op dansen komt uit de hele wereld. Oefeningen worden ter inspiratie voorgedaan; er zijn geen vaste pasjes of choreografie. Jij beweegt op jouw manier: iedereen kan meedoen. Ervaring is niet vereist.

 

Vanaf woensdag 11 januari 2023 start er een nieuwe biodanza-groep in Cultuurhuis De Paulus in Oegstgeest!

Tijd: 10.00 – 11.30 uur (inloop vanaf 9.45 uur).

Lijkt het je wat? Je bent van harte welkom! Ervaring is niet vereist.
Kosten: 3 proeflessen € 45; 10 lessen € 160losse les € 18.
Op het terrein kan je gratis parkeren.

Over CreaSense / Marenthe de Bruijne

Ik zet mensen letterlijk en figuurlijk in beweging. Creativiteit en de natuur vormen daarin het fundament. De natuur is voor mij een permanente inspiratiebron: het is de ideale plek om tot rust te komen, uit je hoofd te gaan, te verzachten, te voelen en te verdiepen. In contact te komen, ook met je creatief potentieel. Mogelijkheden en kansen te zien. Vanuit rust en eenvoud. Om moeiteloos tot persoonlijke groei en bloei te komen. 

Als dochter van een huisarts ben ik van kinds af aan gewend met mensen om te gaan. Ik verplaats me van nature makkelijk in de ander.  Meebewegen, flexibel zijn en met creatieve oplossingen komen zitten in mijn aard. Ik vond het – ook later – altijd heerlijk om buiten te zijn: ik kreeg er ideeën en kwam er tot rust. We waren als gezin veel op het water, op het strand of in het bos.

Na mijn studententijd in Utrecht ging ik als paramedicus werken in de kinderrevalidatie. Van daaruit kwam ik in de non-profit, de commerciële wereld en later de overheid terecht. Mijn rol ontwikkelde zich van communicatieadviseur naar die van trainer en coach op het gebied van persoonlijk leiderschap.

Ik heb altijd geïnvesteerd in mijn eigen groei. Via diverse opleidingen, cursussen en therapie heb ik veel mogen leren over menselijke ontwikkeling en vooral ook over mijn eigen persoon. Bijvoorbeeld om een portie zachtheid aan mijn wilskracht toe te voegen en ook om mijn intuïtie en talent om te verhelderen en verbinden bewuster in te zetten.

Mijn meest spraakmakende ontwikkeling? De herontdekking van de natuur en van het voelen. Ik leerde hoe je vanuit contact met jezelf pas echt contact met de ander kan maken. Heel subtiel, met – naar wat later bleek – grootse gevolgen voor mijzelf en mijn directe omgeving.

 Ik heb er bijzonder veel plezier in mensen uit te nodigen om in beweging te komen. Mee te liften op mijn kennis en kunde. Vanuit rust, luchtig en met speelsheid en met humor. Te surfen op de golven van het leven. Te voelen en in het hier en nu te zijn. Want hé … You can’t stop the waves, but you can learn how to surf  (Jon Kabat-Zinn)

Samen met mijn 2 fantastische dochters en partner woon ik afwisselend in Warmond en Noordwijk.

Dankzij biodanza kan ik beter bij mijn gevoel, ben meer ontspannen en dat beïnvloedt mijn hele doen en laten op een positieve manier. Tijd om dit uit te dragen!”


CreaSense

Marenthe de Bruijne

Dorpsstraat 1
2361 AK Warmond

Biodanza