Neem de tijd om te luisteren naar wat je al weet.

Cranio Voorhout
Voorhout

Door zachte aanraking en luisteren wat je lichaam vertelt gaan we samen op reis en kijken liefdevol naar wat zich aandient en wat nodig is.

Meestal vindt de behandeling plaats op de behandeltafel en wordt voorafgegaan door een intake gesprek. Tijdens de behandeling ben je geheel gekleed.

De behandeling bestaat uit het volgen en luisteren naar de natuurlijke bewegingen van het lichaam. Bij deze zachte aanraking wordt gebruik gemaakt van het cranio sacraal systeem en van het cranio sacraal ritme om zo in een diepe ontspanning te komen. 

Vaak hebben klachten een emotionele oorzaak of een lichamelijk trauma dat niet voldoende of onvoldoende verwerkt is.  De therapie kan door de manier van aanraken en soms het vormen van een beeld, de emotie bespreekbaar maken en je inzicht en ruimte geven om dit alsnog te verwerken. Maar ook klachten ontstaan na zware arbeid kunnen uitstekend behandeld worden.

Het cranio sacraal systeem is een gesloten vlies met vloeistof (een hydraulisch systeem). Dit houdt in dat de druk die op een bepaald punt wordt uitgeoefend, zich gelijkmatig voortzet. Omdat in ons lichaam alles direct of indirect met elkaar verbonden is, heeft een ontspanning van een  bepaald deel automatisch effect op ons hele systeem. Ons centrale zenuwstelsel (verantwoordelijk voor al onze systemen en het gevoel van welbehagen) kan weer vrijer ademen.

De afspraak duurt ongeveer anderhalf uur, korte behandeling en voor kinderen vaak drie kwartier. Na de behandeling is het aan te raden wat tijd voor jezelf te reserveren. Behandelingen zijn ook mogelijk op de begane grond (als je geen trappen kan lopen).

Over Cranio Voorhout

In 2000 kwam ik voor het eerst in aanraking met Cranio Sacraal Therapie en heeft mij direct geraakt. De zachte aanraking, de rust en verstilling wat bijzondere lichaamssensaties en inzichten geeft. Na mijn opleiding voor yogadocente in Ilpendam was Cranio de volgende stap op mijn spirituele pad. Daarna heb ik me nog verder persoonlijk en professioneel kunnen ontwikkelen met o.a. Medische basiskennis op HBO niveau, intervisies met fijne college en sociaal communiceren. En ook in het dagelijks leven zijn er genoeg momenten om te leren als moeder, als partner, als yogadocent en als therapeut. Als mens. 

Kernwoorden die ik belangrijk vind zijn: aandacht en betrokkenheid, veiligheid. Andere mensen omschrijven me als rustig, empathisch, relativerend.

Graag wil ik met je de ervaring delen wat CST voor jou kan betekenen. Heb je belangstelling en voelt het goed voor je maak dan gerust een afspraak.


Cranio Voorhout

Anneke van der Plas

Kruidenschans 50
2215BR Voorhout

Neem de tijd om te luisteren naar wat je al weet.