Wiebrig Krakau

Studio Wiebrig
Hillegom

Ik werk als freelance fotograaf en tekstschrijver, voornamelijk voor de culturele en maatschappelijke sector. In de zomer van 2021 heb ik mijn eigen studio geopend: een creatieve ontmoetingsplek in hartje Hillegom.

Mijn hart gaat sneller kloppen als ik merk dat ik ‘klik’ met iemand. Of als ik iemand kan helpen om een klik te maken met een ander. Als je namelijk aan je doelgroep of je gesprekspartner precies duidelijk kunt maken wat je bedoelt, dan ontstaat er iets bijzonders. Die magie tot stand brengen; dat is mijn doel. 

Als ik fotografeer, dan ben ik het merendeel van de tijd in gesprek. Met de persoon voor de camera of met de klant. Al gauw zie ik voor me wat voor beeld passend is. Vanuit vertrouwen krijg ik vervolgens de vrijheid om er een invulling aan te geven. Ik werk zo transparant mogelijk gedurende het hele proces, bijvoorbeeld door tijdens het fotograferen regelmatig inzage te geven in de foto’s die ik maak. Zo blijft de sfeer open en ontspannen. En krijg je foto’s waar de ‘klik’ vanaf spat!

Mijn fotostudio Studio Wiebrig is een plek om geïnspireerd te raken, nieuwe contacten te leggen, even binnen te lopen voor een kop koffie en vooral een plek waar iedereen zich op zijn gemak voelt. Wil je de studio een keer huren? Dat kan! De ruimte is namelijk ook erg geschikt voor een coachingssessie, training of yogales. 

Over Studio Wiebrig

Ik ben Wiebrig Krakau, werk als fotograaf en tekstschrijver en heb een eigen studio in het centrum van Hillegom. Ik denk graag over de grenzen van mijn vakgebied en zoek graag samenwerkingen op. Het is mijn grote passie om anderen te helpen verwoorden of verbeelden wat ze willen delen met de wereld. 

Jarenlang behandelde ik als logopedist en klinisch linguïst jonge kinderen met ernstige communicatieproblemen. Deze kinderen lieten me zien wat het betekent als je je niet goed kunt uiten. Hoe het is om de aansluiting met je omgeving te missen. Maar ook hoe het kan opluchten als je een manier weet te vinden om je wél te uiten. Ook hebben ze me geleerd om me helemaal aan te passen aan hun communicatiemogelijkheden. Hierdoor ben ik getraind om me te verplaatsen in hoe anderen een boodschap kunnen en willen ontvangen. Hier heb ik nog dagelijks profijt van in mijn werk. 

Ik hou van de natuur en van cultuur. Ben een groot liefhebber van musea, en dol op wandelen en kamperen in de bergen met mijn man en dochtertje. Ik ga graag uitdagingen aan en laat me daarbij leiden door een vertrouwen dat ik altijd een keus heb en van elke situatie kan leren. 

Wil je een keer kennis maken? Je bent van harte welkom in mijn studio, en die is open op afspraak. 


Studio Wiebrig | Fotografie, Taal & Tekst, Communicatieadvies

Wiebrig Krakau

Meerstraat 17
2181 BH Hillegom

Wiebrig Krakau