Zelfliefde en zelfacceptatie

Solve !t Counseling & Coaching
Voorhout

Hoe hou je van jezelf wanneer je moeite hebt jezelf te accepteren zoals je bent? Met coaching help ik je een gezonde, liefdevolle relatie te hebben met jezelf. Het verleden kun je niet meer veranderen. Wel heb je invloed op hoe jij je NU wilt voelen.

Als kind hebben wij liefde, aandacht en basisbehoeften nodig zoals: erkenning, bevestiging, acceptatie, vertrouwen, veiligheid, respect, waardering, goedkeuring, begrip, geruststelling, aanmoediging en bewondering. Wanneer je deze behoeften in voldoende mate hebt ontvangen, voel je je volwaardig en emotioneel stabiel. Je hebt een stevige basis in jezelf ontwikkeld en je voelt je opgewassen tegen de uitdagingen die het leven je geeft. Je kunt je voorstellen dat het onvoldoende ontvangen hebben van met name de vervulling van je behoeften, van invloed was op jouw emotionele ontwikkeling als kind en jouw welzijn nu als volwassene. 

Negatieve overtuigingen zoals o.a. 'Ik ben niet goed genoeg' kunnen hierdoor ontstaan zijn. Je ouders/verzorgers waren jouw voorbeeld. Wat zij jou vertelden en hoe zij handelden was voor jou waar. Zo worden patronen generaties lang overgenomen en doorgegeven. Coaching helpt je hiervan bewust te worden en leert je nieuwe keuzes maken op basis van inzicht en eigen wijsheid.

Het verleden is onveranderbaar. Waar je wel invloed op hebt, is hoe je het NU wilt. Wie ben je echt? Wat heb je nodig? Waar verlang je naar? Hoe mag het anders? Met zelfliefde als basis en uitgangspunt. Je trekt namelijk aan wat jij jezelf kunt geven. Is het respect, trek je respect aan. Is het waardering, trek je waardering aan. Is het liefde, trek je liefde aan. 

Ik moedig je aan om van jezelf te houden, van wie jij echt bent. Daarnaast bied ik rouwverwerking aan bij een ingrijpend verlies. Mail of bel me voor een vrijblijvende kennismaking.

 

 

 

Over Solve !t Counseling & Coaching

Mijn naam is Annette Oppenberg, geboren in 1966 en liefhebbende moeder van 3 volwassen kinderen en een bonuskind. Ik woon in Voorhout, waar ik ook mijn praktijk aan huis heb.

In 2014 heb ik mijn HBO-opleiding tot Integratieve Counselor Coach afgerond. Als coach begeleid ik vooral in praktische zin, als counselor ga ik dieper in op wat er speelt. Ik ben de begeleidingsdeskundige, jij bent de ervaringsdeskundige. Jij weet diep van binnen hoe het zit, kan er alleen niet altijd bij of er zelf uitkomen.

Doordat ik het nodige heb meegemaakt, zoals de weggestopte dood van mijn babyzusje, de uiteindelijke scheiding van mijn ouders, mijn eigen scheiding en in 2015 de onverwachte zelfdoding van mijn geliefde middelste broer, ben ik ook ervaringsdeskundige.

Inleving, begrip en ruimte geven aan wat er is, of wat nog ontdekt mag worden, vind ik van cruciaal belang vind om succesvol te zijn. Ieder heeft zijn eigen pad te bewandelen, heeft zijn eigen tempo. Respect hebben voor jouw eigen manier van ont-wikkelen staat voorop.

Vroeger benaderde ik veel vanuit mijn hoofd, controle hebben en houden was belangrijk voor mij. Ik heb geleerd mezelf en het leven te omarmen, ook als ik het moeilijk heb. Nu voel ik dat ik lééf, is mijn leven eenvoudiger en puurder geworden. Dit gun ik jou ook!

Ik heb me aangesloten bij Bewust Bollenstreek omdat ik geloof in de kracht van bewustwording. Hoe beter jij jezelf kent, hoe meer jij keuzes maakt dicht bij jezelf en vanuit je hart.

 


Solve !t Counseling & Coaching

Annette Oppenberg-Buijsman

Bergamolaan 11
2215 TH Voorhout

Zelfliefde en zelfacceptatie