Dyslexie coach

Dyslexie in Bedrijf
Voorhout

1op1 sessies voor mensen met dyslexie of andere neurodiversiteit. Trainingen voor bedrijven.

Ik breng in kaart waar mensen met dyslexie of andere neurodiversiteit op vastlopen. Daarna ga ik met ze ontdekken in welke van hun unieke dyslectische vaardigheden ze het beste zijn. Vervolgens gaan zij deze unieke dyslexctische vaardigheden implementeren in hun dagelijks leven en werk.

Voor bedrijven laat ik met trainingen zien hoe zij de werknemers met dyslexie kunnen laten floreren en deze vaardigheden op een juiste manier inzetten in het bedrijf.

Over Dyslexie in Bedrijf

Ik ben dyslectisch en heb ADD. Op zich kon ik mij met lezen en schrijven aardig redden in mijn dagelijks leven door allerlei ezelsbruggetjes en maniertjes. Okay, langzaam lezen en schrijven dat bleef altijd. Waar ik het meest problemen mee had was dat ik niet goed op woorden kan komen, niet goed kan formuleren wat ik in mijn hoofd voor me zie. Dat is in het werkend leven flink lastig als je niet aan je baas goed kan uitleggen welke oplossingen voor een probleem je hebt. En ook op sociaal gebied komen zinnen er soms anders uit dan ik altijd wilde. Een hele lange tijd heb ik mezelf hierom "sociaal contact gestoord" genoemd. En dat drukte enorm op mijn zelfvertrouwen. Dat trekt zelfs door in de kleinste aspecten van je dagelijks leven. Niet op een foto willen staan, geen make-up dragen, net op het laatste moment de kinderen van school halen zodat je niet hoeft te kletsen met andere ouders, enz.

Wat een openbaring om te ontdekken wat de werking van de 2 hersenhelften zijn. Het lag niet aan mij! Ik ben verder gaan verdiepen en onderzoeken wat dyslexie nu is. Uiteindelijk heb ik mijn dyslexie getransformeerd naar mijn unieke vaardigheden. Ik weet wat de impact van dyslexie in jouw leven kan zijn. In deze maatschappij wat gericht is op taal, lezen en schrijven kun je hier namelijk flink op vastlopen. Ik wil jou de geruststelling meegeven dat dyslexie niet aan jou ligt. 


Dyselxie in Bedrijf

Bianca Ranzijn

Bloemenschans 10
2215DE Voorhout

Lid van beroepsvereniging

Dyslexie coach