Cosmetische Acupunctuur

BijDeborah
Noordwijkerhout

Zo binnen, zo buiten! Iedere rimpel, veranderd weefsel van de huid of klachten als uitslag zijn een aanwijzing voor een disbalans in het lichaam. Acapunctuur verstevigt en bevordert collageen. Een natuurlijke opvulling van binnenuit.

De Chinese Cosmetische Acupunctuur was ooit bedoeld voor de Keizerin en de Concubines en wordt al toegepast sinds de Qin Dynasty (221-2BC) De gedachte achter de Cosmetische Acupunctuur is dat wanneer we mooi willen zijn aan de buitenkant, we ook de binnenkant in balans moet brengen.

Eerst zal er volgens de Chinese Geneeskunde een diagnose gesteld worden. De buitenkant weerspiegelt de binnenkant dus het kan zo zijn dat elders in het lichaam een disbalans is ontstaan dat in het gelaat zichtbaar wordt. Hierna zal het gezicht worden gereinigd met natuurlijke producten en zullen hele fijne, kleine naaldjes worden ingebracht op verschillende acupunctuurpunten die een verstevigend effect hebben op de gezichtsspieren en op zichtbare rimpels om op deze manier de aanmaak van collageen te bevorderen. Het resultaat is een natuurlijke opvulling van de rimpel van binnenuit. De spierspanning neemt af en de doorbloeding van je huid verbetert. Dit toont zich direct al.

De resultaten:

- Stimulatie van de collageenproductie
- Vertraging van het verouderingsproces van de huid
- Liften en versterken van slappe spieren
- Vermindering fijne lijntjes en rimpels
- Gezonde en frisse huidskleur
- Vermindering acne
- Vermindering donkere kringen en wallen onder de ogen
- Verbetering van de vochthuishouding van de huid
- Balans tussen lichaam en geest

Voor cosmetische acupunctuur is een serie van 10 tot 12 behandelingen nodig. Na 6 a 7 behandelingen zullen de eerste blijvende resultaten zichtbaar zijn. 

Over BijDeborah

Dagelijks geniet ik van de natuur en de dieren om me heen. Ik ben dol op het verzamelen en lezen van boeken. Als het even kan maak ik graag een mooie reis. En ik ben enorm geïnteresseerd in verschillende geneeswijzen en in gedrag van mens en dier. 

Ik ben heel erg veel op reis geweest. Ik heb vele landen bezocht en in een aantal landen heb ik een tijd gewoond. Steeds studeerde ik iets anders. Vele banen heb ik gehad ik heb in villa’s en in tenten gewoond. 

Meer en meer ging de reis naar binnen. Wie ben ik? Waarom doe ik wat ik doe? Waarom ontstaan bepaalde klachten?

Sinds 2013 werk ik als psychiatrisch verpleegkundige in verschillende klinieken en heb ik mij gespecialiseerd in de verslavingszorg. Ondertussen bleef de alternatieve geneeskunde mij aantrekken. Ik verdiepte mij in Reiki, NLP, deed een yoga opleiding in India en nog eentje in Nederland. 

In 2020 besloot ik de opleiding ‘coachen met paarden’ te volgen. Paarden hebben mij door mijn depressieve episode heen geholpen. Met hun eerlijke, niet oordelende aanwezigheid lieten ze mij keer op keer zien waar mijn knelpunten lagen. Inmiddels heb ik deze opleiding afgerond en heb ik veel plezier in de samenwerking met deze mooie dieren. 

Tevens startte ik in 2020 aan de opleiding Traditionele Chinese Geneeskunde. Dit vanuit mijn holistische kijk op de mens en op ‘ziek’ zijn. Ik geloof dat ons lichaam ontzettend intelligent is en dat het ons veel te vertellen heeft. Wanneer we leren naar ons lichaam te luisteren kunnen we het de omstandigheden bieden die het nodig heeft om zichzelf te herstellen. Ik leerde dat alles draait om balans en harmonie. Je kunt dingen niet los van elkaar zien en problemen niet los van elkaar aanpakken.

Om diezelfde reden volgde ik de opleiding ‘Cosmetische Acupunctuur’. Ouder worden is een natuurlijk proces en dat mag best zichtbaar zijn, maar een heleboel rimpels, fronzen, wallen, verkleuringen in het gezicht etc. zijn helemaal niet nodig en van binnenuit te genezen zonder cosmetische ingrepen. 

 Deze rugzak vol ervaring neem ik graag mee wanneer ik aan jouw zijde mee mag lopen op de weg terug naar jouw kern. 


BijDeborah

Deborah Blom

Westeinde
2211 XR Noordwijkerhout

Lid van beroepsvereniging

Cosmetische Acupunctuur