Creatief met Maya wijsheid | Hillegom

Kom je laten verwonderen door jouw eigen wijsheid met de Maya wijsheid-kaarten!

In een individuele sessie gaan we samen op speelse en creatieve wijze aan de slag met de Maya wijsheid-kaarten en de Tzolkin kalender. Zo'n sessie is als een individuele reis, die je dichter bij jezelf brengt, en bestaat uit:

  • (korte) meditatie
  • creatief met woorden en tekenen
  • schilderen vanuit intuïtie, geïnspireerd door de Maya wijsheid-kaarten. 

Ik merk steeds weer hoe ontroerend mooi het is om te zien dat ieder op zijn eigen manier tot zijn eigen 'handtekening' komt. Dit resulteert in een schilderij/tekening met tekst waarin jouw specifieke individuele vraag aan jouw eigen bron, die gebaseerd is op de heilige bron, beantwoord wordt. 

Je bent van harte welkom! Neem je contact op om een afspraak te maken? Ik ontmoet je graag. 

Over Josje van der Giesen | Hillegom

Mag ik mij even voorstellen

Ik ben Josje van der Giesen en woon samen met mijn man in Hillegom. Sinds 1983 ben ik met veel plezier werkzaam in het basisonderwijs. Hierdoor heb ik veel ervaring met kinderen van verschillende leeftijden en ken de charmes van de diverse leeftijdsgroepen. De interactie met kinderen vind ik nog steeds heel leuk en interessant.

In het basisonderwijs heb je altijd te maken met vrij grote groepen en dat maakt dat je eigenlijk net niet genoeg aan het echt persoonlijke contact toekomt. Vandaar dat ik nu heb gekozen om, naast mijn werk als groepsleerkracht op een Jenaplanschool, vanuit mijn eigen praktijk als kindercoach te werken. Hier kan ik kinderen individueel of in kleine groepen begeleiden en helpen. Vanuit mijn praktijkervaring als leerkracht ben ik bekend met allerlei problemen en/of beperkingen bij kinderen, zoals faalangst, ADHD, dyslexie, concentratiestoornissen en de gevolgen van pesten e.d.

Ik heb mij mijn leven lang  al erg aangetrokken gevoeld om meer te weten op het vlak van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Ik lees en ontwikkel mijzelf steeds verder op dit gebied. Toen ik in aanraking kwam met de Maya wijsheid, sprak me dit direct aan en ben ik mij hier steeds verder in gaan verdiepen. Vooral het creatief werken met de Maya wijsheid brengt mij veel in positieve zin . 

 

Oeloeka (Ulúka) is oud indisch voor uil

De uil vertegenwoordigt innerlijke wijsheid in combinatie met oeroude kennis. Voor mij heeft de uil al vele jaren nog méér betekenis. Dit komt door een droom die ik jaren geleden heb gehad in een periode waarin ik zelf te maken had met angsten. In de droom had ik te maken met een angstaanjagend uitziende uil met gevaarlijke poten en snavel. Tóch trok de uil mij ook aan en toen ik hem met mijn hand aan durfde te raken veranderde hij in een mooie zachtaardige en warm oranje-bruin getinte uil met prachtige oranje ogen, die mij liefdevol aankeken. Voor mij had deze droom de symbolische betekenis: “door de angst heengaan.” Merken dat het meest angstaanjagende kan veranderen in het meest mooie, door jouw eigen toedoen. Zo wil ik de kinderen met kindercoaching ook contact laten maken met hun eigen ‘probleem’, om daarna te merken dat het positieve in gang gezet wordt! Zoals het mij toen heeft geholpen, kan het de kinderen ook helpen. Zo ontdekken we samen: “Waar je zwakte ligt, ligt ook je kracht!”

 


Foto 1 Josje van der Giesen Foto 2 Josje van der Giesen Foto 3 Josje van der Giesen Foto 4 Josje van der Giesen Klik om te vergroten

Oeloeka
Josje van der Giesen


Professionals in de categorie Vrouwenspiritualiteit

Ademtherapie Astrologie Bioresonantie Body Stress Release Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kleding Kruidentherapie Kunst Kunstzinnige therapie Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Persoonlijke verzorging Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Retraites Shiatsu Therapie Sjamanisme Sociaal ondernemen Sport en Beweging Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Bollenstreek