Persoonlijke groei en coaching | Rijnsburg

Wat staat er centraal in de Integratieve therapie sessies?

“Wat wil mijn lichaam mij vertellen en hoe leer ik daar naar te luisteren.”

Het werken aan deze vraag staat centraal in mijn sessies. Via het lijf komt er bewustwording op gang en kan energie gaan stromen. Lijf, hart en denken komen weer in evenwicht en mensen kunnen weer in hun vitale kracht komen. Elke sessie vraagt nauwe samenwerking tussen de cliënt en mijzelf. Een sfeer van veiligheid en vertrouwen is daarvoor essentieel. Geen mens is hetzelfde. Geen pijn is hetzelfde. Geen dag is hetzelfde. Vanuit een holistische visie werk ik met wat zich op het moment aandient in de interactie tussen mij en de cliënt. Ik integreer daarbij kennis uit opleidingen met mijn omvangrijke praktijkervaring. In de loop der jaren is er een eigen-wijsheid ontstaan, van waaruit zichtbaar en voelbaar wordt, wat nodig is. In mijn sessies maak ik gebruik van de volgende therapievormen en methodieken.

 

Deep learning (bewustwording)

Haptotherapie

Orthomolecularie geneeskunde 

Natuurgeneeskundige massagetherapieën

Familieopstellingen

Vrije zelfexpressie

Darmtherapie

Over hanneke van Klaveren | Rijnsburg

Mensen helpen te zijn wie ze in essentie zijn. Dat is de grootste drijfveer in mijn leven. Ik ben diep verwonderd door de potentie van mens en natuur.

Op zoek naar mijn eigen potentie ontdekte ik de kracht en wijsheid van het lichaam. Het weer leren voelen en vertrouwen op mijn gevoel heeft me veel gebracht. Nog steeds zoek ik de verdieping. Het begeleiden van anderen in hun zoektocht is daarvoor een van de belangrijkste bronnen van inzichten en inspiratie.

Keer op keer word ik weer diep geraakt als ik mag bijdragen aan het proces van ontkiemen, groeien en tot volle bloei komen.

 

In mijn opleiding tot natuurgeneeskundige massagetherapeute maakte ik 28 jaar geleden voor het eerst kennis met de nauwe relatie tussen lichaam en geest.

De kennis over het lichaam en alles wat daarin besloten ligt, heeft zich gedurende mijn leven verdiept en verruimd via haptotherapie, emotioneel lichaamswerk en klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI). Via de orthomoleculaire geneeskunde kreeg ik diepgaand inzicht in de rol van voeding. Ook verdiepte ik mij in kruiden.

Het lichaam bleef altijd centraal staan, maar de cirkel eromheen werd groter. Want vanuit de filosofie dat alles één is en dat alles met elkaar verbonden is, zijn oorzaken klachten uit het heden terug te voeren op verstoorde relaties of trauma’ in de familielijn.

Vanuit de mens zelf, kijk ik daarom ook naar zijn relaties met anderen, met het leven en met het grotere geheel. Dit doe ik onder meer vanuit opleidingen en trainingen op het gebied van familieopstellingen, energetisch werk en mindfulness.


Foto 2 hanneke van Klaveren Klik om te vergroten

praktijk voor integratieve therapie & coaching
hanneke van Klaveren


Professionals in de categorie Therapie (diverse)

Ademtherapie Astrologie Bioresonantie Body Stress Release Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kleding Kruidentherapie Kunst Kunstzinnige therapie Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Persoonlijke verzorging Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Retraites Shiatsu Therapie Sjamanisme Sociaal ondernemen Sport en Beweging Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Bollenstreek
Bewust Bollenstreek

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!