Bewuster Ouderschap | Sassenheim

Bewuster Ouderschap;  opvoeden met veiligheid en in vertrouwen

Centraal staat de bewustwording van de ouder(s) ten aanzien van de opvoeding aan hun kind(eren). Spiritualiteit heeft te maken met het weer leren onvoorwaardelijk lief te hebben en bewustwording is de weg er naartoe. 

Zo opvoeden en begeleiden dat onvoorwaardelijke liefde weer natuurlijk wordt. Dat kinderen langer en meer hun wijsheid, eigenheid, puurheid en onvoorwaardelijke liefde kunnen behouden. Zij zijn de nieuwe generatie die gaan zorgen voor onze aarde en nakomelingen. 

Kinderen houden ouders een spiegel voor met hun gedrag, uitlatingen, humeuren en impulsen. Persoonlijke eigenaardigheden, opvoedkundige uitglijders, maar ook weggestopte emoties en ingesleten patronen worden soms zeer confronterend onder de aandacht  gebracht wat kinderen zeggen en doen. Kinderen doen daarmee een krachtig beroep op onze authenticiteit, zelfkennis en eerlijkheid en soms ook op ons uithoudingsvermogen. Zij verwijzen ons terug naar de kern en de oorsprong van ons eigen bewustzijn, omdat zij een liefdevolle, bezielde begeleiding verlangen.

Persoonlijkheidsontwikkeling begint bij bewustzijn, niet bij kennis, vaardigheden of aangeleerde waarden en normen.

Wie ben jij als ouder en wat voor ouder wil jij zijn?

In mijn praktijk geef ik zowel groepstrainingen als individuele coaching. Een training waarin ervaren wordt wie je bent, wat je talenten zijn en waar nog blokkades liggen, die ervoor zorgen dat je niet kan stromen.

Over Sietske Damstra | Sassenheim

Mijn naam is Sietske Damstra. Een aantal van mijn "identiteiten" zijn dat ik getrouwd ben, 3 kinderen heb en 4 kleinkinderen. Op werkgebied, heb ik gewerkt in het onderwijs, als regressietherapeut, orthopedagoog en recentelijk als levenscounselor.

Al heel vroeg had ik het idee om een "school voor ouders" te willen beginnen. Daarmee bedoel ik dat ik ouders een bewustmakingsproces zou willen laten doormaken, zodat ze hun aanwezige wijsheid en onvoorwaardelijke liefde en ook die kinderen van nature bezitten, kunnen laten behouden. 

Tijdens het werken met en opvoeden van kinderen, merkte ik hoe wij, als ouders, het moeilijk vinden om onze kinderen niet te belasten met onze eigen overtuigingen, verwachtingen, kennis, vaardigheden, waaarden en normen. 

Daar bewust van te worden en de kinderen hun eigen vaardigheden en talenten te laten ontwikkelen, is helpen aan een betere mensheid.

Al heel lang ben ik bezig met mijn ontwikkeling in spiritualiteit, wat betekent dat ik aan het leren ben, steeds meer liefdevol in het leven te staan. De Course of Miracles, het Essenencollege en het Levenscollege zijn daarbij studierichtingen. Spiritualiteit is vooral praktisch. Je moet het doen, je bewust worden van je dagelijkse obstakels en daaraan werken.

Maar ook: genieten van het leven, al het mooie zien in de mensen, de natuur en al die onverwachte mooie ontmoetingen en inzichten. Ik wil graag delen!


Foto 1 Sietske Damstra Foto 2 Sietske Damstra Foto 3 Sietske Damstra Foto 4 Sietske Damstra Klik om te vergroten

praktijk Bewuster Ouderschap
Sietske Damstra


Professionals in de categorie Kinderen-Ouders

Ademtherapie Astrologie Bioresonantie Body Stress Release Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kleding Kruidentherapie Kunst Kunstzinnige therapie Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Persoonlijke verzorging Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Retraites Shiatsu Therapie Sjamanisme Sociaal ondernemen Sport en Beweging Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Bollenstreek
Bewust Bollenstreek

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!