Blij Leven, coachpraktijk voor jongeren. Specialisatie: motivatieproblemen | Lisse

Alle jongeren moeten naar school om een startkwalificatie te halen (mbo, havo of vwo diploma), dat zegt de leerplichtwet. Maar niet alle jongeren voelen de motivatie om zich (volledig) in te zetten voor school, ook al weten ze heel goed dat een diploma belangrijk is. Ze kunnen wel leukere dingen bedenken dan aan hun schoolwerk gaan. Ze hebben motivatie voor andere zaken, school heeft geen prioriteit. Dit zorgt vaak voor ruzie met hun ouders (en docenten). Toch zegt het gedrag van de jongeren meer dan volwassenen in de eerste instantie vaak denken. Het gedrag heeft een reden. Met behulp van een programma onderzoeken we samen met de jongeren wat er achter het gedrag zit, wat wil hij eigenlijk het allerliefste? En hoe kan hij dat bereiken?

Met behulp van een van de coachprogramma's kan je de onderstaande resultaten behalen:

- één of meerdere concrete doelen om naar toe te werken, je weet waar je het allemaal voor doet.
- betere cijfers
- een duidelijk toekomstplan
- minder strijd met ouders en docenten
- meer zelfvertrouwen
- weten welke stappen je moet nemen en hoe je dat gaat doen
- begrip van ouders, daardoor geven ze meer ruimte aan hun kind
- diploma halen

Wil jij dit ook bereiken? Neem dan contact op.

Zie ik je snel? Marieke Ringrose

Over Marieke Ringrose-Blijleven | Lisse

Vanaf 2001 heb ik verschillende functies en rollen binnen het voortgezet onderwijs gehad. Ik ben begonnen als docent lichamelijke opvoeding en mentor op het Twents Carmelcollege in Oldenzaal, al snel werd ik ook leerlingbegeleider binnen het zorgteam. Sinds 2010 ben ik decaan van de bovenbouw op het Haarlemmermeerlyceum en daarna ook leerlingcoördinator van het vwo. In alle rollen heb ik dagelijks gesprekken met leerling en ouders gehad. 

Door het vervullen van deze verschillende rollen merkte ik steeds meer dat er in het onderwijs te weinig tijd en aandacht is voor de individuele begeleiding van leerlingen met motivatieproblemen. Ik kreeg steeds vaker de vraag van ouders of ik hun kind kon blijven begeleiden als coördinator/decaan, maar helaas was dat vaak niet mogelijk qua tijd en ruimte. Omdat ik merk dat er steeds meer vraag is naar de indivduele begeleiding wilde ik iets doen om deze behoefte van ouders en jongeren te vervullen. Toen ik  mijn eigen praktijk had bedacht ging alles opeens heel snel, binnen een jaar was mijn eigen praktijk een feit.  

1 September 2018 opende ik de deuren van Blij Leven, coachpraktijk voor jongeren. De praktijk is gevestigd op een fantastische locatie in het hartje van Lisse, namelijk in het Medisch Centrum Lisse, een helemaal nieuw gebouw (1 sept 2018 opgeleverd).

Door de jaren ervaring in het voortgezet onderwijs herken ik snel patronen waar jongeren in vast zitten, door deze te bespreken kunnen we ze doorbreken. De jongeren gaan zichzelf beter begrijpen, de ouders krijgen het inzicht dat hun kind echt wel wil, maar dan wel op hun eigen manier.


Foto 2 Marieke Ringrose-Blijleven Klik om te vergroten

Blij Leven, coachpraktijk voor pubers en hun ouders
Marieke Ringrose-Blijleven


Professionals in de categorie Coaching - Kindercoaching

Ademtherapie Astrologie Bioresonantie Body Stress Release Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Creativiteit Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kleding Kruidentherapie Kunst Kunstzinnige therapie Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Persoonlijke Begeleiding Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Retraites Shiatsu Therapie Sjamanisme Sociaal ondernemen Sport en Beweging Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Bollenstreek
Bewust Bollenstreek

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!