Hypnotherapie, psychosociale therapie, regressie- en reïncarnatietherapie Praktijk Athanor

Athanor
Hillegom

Hypnotherapie en psychosociale therapie geeft de mogelijkheid om problemen van verschillende oorsprong aan te pakken zoals lichamelijke en/of psychosomatische klachten, psychische en emotionele klachten door trauma s, ziekte of rouwverwerking.

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie waarin je in een staat van trance gebracht wordt.  Wanneer je in trance bent, zijn je zintuigen naar binnen en op je innerlijke werkelijkheid gericht. Je bent dan minder gevoelig voor de prikkels van buitenaf. Trance is een natuurlijk fenomeen dat dagelijks kan optreden, bijvoorbeeld als je aan het dagdromen bent of als je luistert naar muziek of een spannend boek leest. In deze staat word je gemakkelijker bewust van wat er in je leeft.
Met eenvoudige technieken help ik je om in trance te komen en je zo in contact te brengen met je onbewuste. Je komt op deze manier dichter bij jezelf en bij datgene wat voor jou van belang is. Je kunt het denken even op de achtergrond laten gaan en beter contact maken met je innerlijke wereld. Hierdoor ben je in staat om veranderingen aan te brengen in lichamelijke, psychologische, emotionele en zelfs biochemische toestanden. Je kunt bijvoorbeeld de oorsprong van bepaald gedrag, je negatief zelfbeeld of een beperkende overtuiging opsporen en deze met behulp van je eigen hulpbronnen transformeren naar meer bekrachtigende versies. In dit proces blijf je ten alle tijden bewust en alert, terwijl je onbewuste controle houdt over wat er gebeurt.
Specialisatie: regressietherapie, traumaverwerking, rouwverwerking, innerlijke kinderen, psychosomatiek, medische hypnose, PDS behandeling, psycho-oncologie, mindfulnesss, kinderen en jongeren. 

Over Athanor

Mijn naam is Maria Franzi Föllmi. Ik ben in 1961 geboren in het Italiaanse gedeelte van Zwitserland. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen.
Communicatie is de rode draad in mijn leven. En waar communicatie is, zijn er ook mensen. Het begeleiden van mensen is dan ook sinds jongs af aan mijn grootste passie.
Ik ben begonnen als leerkracht op een basisschool en ben later les gaan geven in het volwassenonderwijs. Vreemde talen en culturen hebben altijd mijn interesse gehad en ik ben me daarom daarna als vertaalster gaan richten op de communicatie tussen mensen uit verschillende culturen. Mijn belangstelling voor andere culturen heeft me vervolgens in Pakistan en Zimbabwe gebracht. In deze twee landen heb ik met vrouwen gewerkt.
Terug in Nederland vervolgde ik mijn persoonlijke zoektocht met vele cursussen en workshops op gebied van zelfontplooiing. Nadat ik jarenlang mensen heb begeleid in meditatiecursussen, met reikibehandelingen en Bach-bloesemsconsulten, besloot ik me verder te ontwikkelen tot therapeut door verschillende opleidingen te volgen en deze succesvol af te ronden: regressie- en reïncarnatietherapie bij de School voor Reïncarnatie- en regressietherapie Nederland (SRN), holografisch kindertherapie bij Tineke Noordegraaf en hypnotherapie bij de Academie Hypnos. 
Naast de vele individuele therapiesessies die ik geef in mijn praktijk, werk ik nu ook als hoofddocent bij de SRN en als gastdocent bij de Academie Hypnos. Het mogen begeleiden van zoveel mensen voelt voor mij als een enorm voorrecht: ik ben bijzonder dankbaar voor het vertrouwen en de vele lessen in het “mens-zijn” van al mijn cliënten, cursisten en studenten.

Hypnotherapie, psychosociale therapie, regressie- en reïncarnatietherapie Praktijk Athanor