De adem is de sleutel naar ontspanning en vitaliteit | Noordwijk

Het ademproces gaat over het algemeen zonder dat je erover nadenkt, het komt en gaat in een natuurlijk en ontspannen ritme.
Er zijn situaties waar het ademen niet zo vanzelf gaat. Bijvoorbeeld, als je druk bezig bent en je de adem vastzet of een spannende situatie die ervoor zorgt dat je adem versnelt.
Ook een prachtige zonsondergang kan je letterlijk de adem benemen.

De adem ondersteunt je tijdens je leven, het begeleid je vanaf de eerste tot de laatste ademteug.
Langdurige spanning kan ervoor zorgen dat het ademen niet meer zo als vanzelfsprekend gaat en dat het uiteindelijk tot allerlei fysieke en mentale klachten kan zorgen.
Denk hierbij aan: moeite met concentreren en veel piekeren, slaapproblemen en vermoeidheid, maag- en darmklachten, kortom een algeheel gevoel van onrust. Dit kan zich bijvoorbeeld ontvouwen in een Burn-Out, depressieve en angstige gedachten of hart- en vaatziekten.

Ademtherapie kan je helpen het natuurlijke ademritme en zo je algehele welbevinden weer te hervinden. Tijdens een sessie van 1 uur, liggend of zittend, begeleid ik de adem met mijn handen zodat je van binnenuit de ademruimte gaat benutten. Op deze manier wordt de Prana (levensenergie) van binnenuit gestimuleerd om krachtiger te gaan stromen. Het is een subtiele manier om spanning los te weken en zo te herstellen op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.

Over Esther Augustinus | Noordwijk

Dankzij een hectische periode in mijn leven kwam ik in aanraking met yoga. Het raakte mij op een diep niveau en bij elke les kwam ik meer in contact met mijzelf, stress gerelateerde klachten verdwenen langzamerhand en kreeg ik meer energie.
Yoga leert me te onderscheiden wat belangrijk is in het leven en wat je mag loslaten. Puur kijken, met open blik, zonder ruis. Sindsdien is yoga een rustpunt in mijn drukke leven als werkende moeder.

Verdieping

Door het effect wat het op mij had raakte ik gefascineerd in de yogafilosofie en wilde ik de mogelijkheid hebben om dit door te geven aan anderen.
Daarom besloot ik om de vierjarige opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte te volgen bij Saswitha Yoga Opleiding te Bilthoven.
De modules Adem en Ademtherapie, Yoga voor kinderen en jongeren heb ik daar reeds afgerond.
In juni 208 heb ik daar tevens mijn specialisatie afgerond Chakra psychologie en ga ik mij nu richten op het schrijven van mijn eindscriptie.

Aandacht

Aandacht is voor mij belangrijk in de yogalessen.
Echte aandacht naar jezelf geeft energie, een betere doorstroming en ontspanning. Er is ruimte en aandacht om je grenzen te leren kennen en ze te respecteren.
Laat de uitwerking van de yogales doordringen in je dagelijks leven.

Achtergrond

2019
Yoga Nidra teacher training
Reiki I-II-IIIa bij Yoga en Reiki
2011-2018
Saswitha opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte
Specialisatie: Chakra psychologie
Scriptie: Wat is de invloed van het gevoel én de uitdrukking in de handen op het ervaren van de adem tijdens Prana Mudra?
Modules: Anatomie & Fysiologie, Ademtherapie, Yoga voor kinderen en jongeren, Ayurvedische beginselen
2017
Mind-Walk Nederland
Wandelcoaching, stiltewandelingen, Mindfulness & Compssiewandelingen
2017
Deva Deva School voor Yoga&Meditatie
Meditatie opleiding
2017
Stoelyoga Nederland
Gecertificeerd docent voor het aandienden van yoga voor ouderen waaronder yoga op de stoel


Foto 4 Esther Augustinus Klik om te vergroten

Yoga by Esther
Esther Augustinus


Professionals in de categorie Ademtherapie

Ademtherapie Astrologie Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Creativiteit Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kleding Kruidentherapie Kunst Kunstzinnige therapie Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Persoonlijke Begeleiding Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Retraites Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sociaal ondernemen Sport en Beweging Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Bollenstreek

Bewust Bollenstreek

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!