Voedingsadvies & Coaching | Rijnsburg

“Je bent wat je eet” maar ook ‘je eet wat je bent’ zijn uitdrukkingen die aangeven hoe belangrijk voeding is. We praten hier over zowel fysieke als emotionele en geestelijke voeding. We oefenen elke dag invloed uit op de spijsvertering door de voeding die wij tot ons nemen en hoe we dat verteren. Je kunt nog zo gezond eten, maar de darmen moeten de voedingsstoffen ook optimaal kunnen opnemen en de afvalstoffen goed kunnen afvoeren. Dit beïnvloedt het ontstaan van gezondheidsklachten, het gevoel en het gedrag.

Voedingsmiddelen zoals bewerkte voeding, geraffineerde suikers en snelle koolhydraten, overmatig eten en bestrijdingsmiddelen kunnen een groot effect hebben op de spijsvertering. 

Ook sommige berichten kunnen ons slecht op de maag vallen en kunnen we maar moeilijk verwerken of verteren. Verdriet kan onze eetlust bederven en spanningen kunnen krampen veroorzaken. Mensen met overgewicht weten meestal wel dat de hoeveelheid voedsel die ze eten maar tot bepaalde hoogte in relatie staat met hun overgewicht. Het is evenzeer van belang hoe iemand zich voelt.

De kwaliteit van de voeding speelt natuurlijk een belangrijke rol, want goede voeding (geen vulling) moet zorgen voor een goede opbouw en onderhoud van ons lichaam. Meer drinken (bijvoorbeeld water, thee) en regelmatig bewegen bevorderen een goede darmwerking en dus een goede gezondheid.

Graag help ik je op weg een voeding te vinden die bij jou past, zodat je zowel lichamelijk als emotioneel en geestelijk meer in balans komt en je fitter gaat voelen.

Over Yolande van Bilderbeek | Rijnsburg

Mijn naam is Yolande van Bilderbeek. In mijn praktijk bundel ik mijn voorliefde voor het werken met mensen, de natuur en de (semi)medische wereld met mijn natuurgeneeskundige visie op ziekte en gezondheid.

Ziekte zie ik als een signaal van ons lichaam dat er een verstoring is opgetreden op een of meer van de niveaus waarop een mens functioneert, namelijk fysiek, psychisch en sociaal. Door onbalans op te heffen, wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam ondersteund en kan er heling plaatsvinden.

Ontwikkeling
Ik werkte lange tijd in de administratieve en organisatorische sector. Mijn levenspad heeft een andere wending gekregen toen er binnen mijn gezin gezondheidsproblemen ontstonden, waarvoor de reguliere geneeskunde niet afdoende oplossingen kon bieden. Op mijn zoektocht naar gezondheid ben ik terecht gekomen bij alternatieve geneeskunde of, naar mijn mening een betere term, complementaire geneeskunde als aanvulling op het reguliere veld. Deze ontmoeting veranderde mijn kijk op ziekte en gezondheid! Hier begreep ik dat wij zelf verantwoordelijk zijn voor onze gezondheid.Genezing, ontwikkeling en verandering zijn mogelijk als mensen daadwerkelijk verantwoordelijkheid willen nemen voor hun eigen proces en naar zichzelf willen en durven te kijken.

Met mijn opgedane levenswijsheid en kennis wil ik vanuit persoonlijke aandacht, een wederzijds respect en vertrouwen mijn cliënten graag begeleiden met een behandelingstraject ‘op maat’ om vanuit hun natuurlijke kracht de eigen weg (weer) te kunnen bewandelen.

 


Foto 2 Yolande van Bilderbeek Foto 5 Yolande van Bilderbeek Klik om te vergroten

Yolande van Bilderbeek, natuurgeneeskundig therapeut
Yolande van Bilderbeek


Professionals in de categorie Voedingsadvies & Coaching

Ademtherapie Astrologie Bioresonantie Body Stress Release Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kleding Kruidentherapie Kunst Kunstzinnige therapie Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Persoonlijke verzorging Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Retraites Shiatsu Therapie Sjamanisme Sociaal ondernemen Sport en Beweging Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Bollenstreek
Bewust Bollenstreek

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!