Complete begeleiding bij stress en burnout | Hillegom

Het aantal mensen met stress- en burnoutklachten neemt explosief toe tegenwoordig. Even niets doen, uitrusten en dan e.e.a. weer langzaam oppakken is op den duur geen oplossing. Het is nodig je houding t.o.v. je werk of taken te veranderen. Ik begeleid mensen in dat proces. Kortdurend, en soms ook langer. Dat gebeurt met simpele oefeningen of opdrachten. Als mindfulnesstrainer gebruik ik daarbij o.a. technieken uit de mindfulness. Het is gericht op het veranderen van je mindset. Niet zweverig, je krijgt ook veel heel tips voor de praktijk van je dagelijks leven. 

Je kunt gecoacht worden op het gebied van stressmanagement. Voor zorg of onderwijs zijn speciale trajecten..  
Daarnaast kun je bij mij volledige trajecten volgen om te re-integreren.
En natuurlijk kun je ook een mindfulnesscursus doen. Dat kan in een groep maar ook individueel. Of .. sluit je aan bij een wekelijkse meditatiegroep.

‘Uiteindelijk ben ik blij met die burnout’, dat hoor ik soms van mensen die ik heb begeleid. Ze hebben nieuwe keuzes gemaakt, hebben meer rust  en kunnen weer plezier hebben in privé, werk en relaties. Ik geniet ervan om mensen zover te brengen.
Omgaan met alles wat in de huidige snelle en complexe wereld op je afkomt vraagt veel. Daarnaast moeten we zoveel en willen we zoveel in ons werk, in onze relaties. Toch, leven kan eenvoudig zijn. Keuzes en overtuigingen staan ons echter in de weg.  Mijn begeleiding leert je hoe dat te veranderen.  

Geïnteresseerd? Een eerste gesprek is kosteloos en vrijblijvend.

 


 

 

 
 

Over Herman Steenvoorde | Hillegom

Het was een belangrijk moment in mijn leven. 1994. Ik werkte in het basisonderwijs en was op De Leonardushoeve, een klooster in de buurt van Tegelen. Daar leerde ik hoe je kunt werken zonder last te hebben van werkdruk. Je bent niet bezig met willen, moeten, bereiken of presteren. Je bent alleen maar bezig met….ja, met ‘bezig zijn’. Werk komt gewoon af en de resultaten zijn zelfs beter dan wanneer je onder druk werkt. En  ondertussen kun je genieten van ‘doen’. Het was thuiskomen voor mij en ik wist toen ‘ik wil met volwassenen gaan werken’ en 'wat ik hier leer wordt de basis van mijn werk als coach en trainer'.
Nu woon en werk ik in een mooi pand in Hillegom. Het heeft een schitterende tuin, waar ik soms ook mijn coachsessies heb. Mijn liefde voor het onderwijs is gebleven, want ik begeleid nu naast veel anderen, particulieren en instellingen, ook onderwijsgevenden met stress- en burnoutklachten.
Mindfulness is de basis van wat ik coach en train. Mindfulnesstrainingen geef ik sinds 2006. Het heeft alles in zich wat ik ook op de opleiding spirituele therapie op De Leonardushoeve leerde.
Ik deed ervaring op bij re-integratiebureaus als coach en deed vervolgopleidingen. O.a. de opleiding psychotherapie bij het NAP, master registercoach NLP bij BGL, stressconsultant bij CVB in Baarn en de opleiding voor mindfulnesstrainer bij CVM in Amsterdam. Daarnaast deed ik nog een groot aantal bijscholingsworkshops op het gebied van burnout- en stressbegeleiding. 


Foto 1 Herman Steenvoorde Foto 7 Herman Steenvoorde Klik om te vergroten

Oase StressCoaching
Herman Steenvoorde


Professionals in de categorie Stressmanagement

Ademtherapie Astrologie Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Creativiteit Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kleding Kruidentherapie Kunstzinnige therapie Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reizen & Vakanties Retraites Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sociaal ondernemen Sport en Beweging Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Bollenstreek