Orthomoleculair therapeut en vitaliteitscoach | Lisse

Na mijn hartstilstand in 2010 ben ik goed hersteld. Dankzij de goede zorg maar ook door mijn eigen vitaliteit en veerkracht en de wijze waarop ik mijn zelfhelend vermogen heb gestimuleerd.

Na mijn eerste herstel was voor de reguliere zorg het ‘probleem’ opgelost. Maar waarom was mijn hart ziek geworden? Wat kon ik zelf doen om ervoor te zorgen dat ik echt ‘beter’ zou worden? Met minder pillen en meer energie! Ik vond mijn weg in het bouwen aan mijn vitaliteit en veerkracht, en merkte dat dat verder gaat dan gezonde voeding, voldoende beweging en ontspanning.

Sindsdien heb ik me omgeschoold om anderen te kunnen begeleiden om hun vitaliteit en veerkracht te vergroten.  Daaruit is de HartExpertsmethode voortgekomen bestaande uit orthomoleculaire therapie, hartcoherentie, yoga en stresscounseling. Dat wat de klant nodig heeft wordt ingezet. Maatwerk dus!

Het is mijn missie dat mensen geen hart- of vaatziekten (opnieuw) krijgen. Dat maakt dat ik naast mijn werkzaamheden voor HartExperts ook graag meedenk en -werk aan preventie en beter beleid. Daarom heb ik ja gezegd toen ik werd gevraagd deel uit te maken van de gebruikerscommissie van het Benefit consortium, een initiatief van de Universiteit Leiden. Het doel is om een gezonde leefstijl aantrekkelijker te maken. Met mijn werk wil ik een brug bouwen tussen de reguliere en complementaire zorg op basis van gelijkwaardigheid. 

Over Mirjam Ruigrok-Loos | Lisse

“In het ziekenhuisbed kon ik niets. Alleen denken en ademen, fantaseren en visualiseren. Ik visualiseerde mijn leven ná mijn hartstilstand, zo mooi mogelijk. In gedachten wandelde ik, fietste ik, danste ik. Die beelden en de adem- en energieoefeningen versterkten mijn veerkracht. Ze hebben me geholpen om te herstellen.”

Na mijn hartstilstand in 2010 ben ik goed hersteld. Dankzij de goede zorg, met medicatie, maar ook door mijn eigen veerkracht. Ik vond mijn weg naar beter worden in het bouwen aan mijn vitaliteit en veerkracht, en merkte dat dat verder gaat dan gezonde voeding, voldoende beweging en ontspanning. 

Sindsdien heb ik me geschoold om mensen met (risico voor) hart- en vaatziekten te kunnen begeleiden om hun vitaliteit en veerkracht te vergroten en het zelfhelend vermogen van hun lichaam te stimuleren. Ik ben gediplomeerd stresscounselor, gecertificeerd hartcoherentiecoach met diploma medische basiskennis (HBO) én orthomoleculair epigenetisch therapeut. 

Ik heb geleerd hoe ik het zelfhelend vermogen van mijn lichaam kan stimuleren.  Mijn conditie is inmiddels 204%. De pompkracht van mijn hart is flink verbeterd en ik heb veel minder medicijnen nodig. En het allerbelangrijkst: ik voel me écht beter.

Het is mijn missie dat mensen geen hart- en vaatziekten meer krijgen. 


Foto 6 Mirjam Ruigrok-Loos Klik om te vergroten

HartExperts
Mirjam Ruigrok-Loos


Professionals in de categorie Orthomoleculaire therapie

Ademtherapie Astrologie Bioresonantie Body Stress Release Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kleding Kruidentherapie Kunst Kunstzinnige therapie Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Persoonlijke verzorging Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Retraites Shiatsu Therapie Sjamanisme Sociaal ondernemen Sport en Beweging Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Bollenstreek
Bewust Bollenstreek

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!