Natuurgeneeskunde en voeding | Rijnsburg

Denk jij soms: "als het maar ooit over gaat?" Of nog erger: "het gaat nooit over?" Samen gaan we kijken naar de juiste voorwaarden voor bevordering van jouw gezondheid op een natuurlijke manier! Zodat je weer vertrouwen krijgt in je eigen lichaam.

Natuurlijk werken aan gezondheid en balans.

Als natuurgeneeskundige kijk ik niet alleen naar iemands klachten, maar eveneens naar de totale mens met zijn eigen unieke verhaal en levensstijl. Deze benadering gaat veel verder dan het bestrijden van alleen ziekten of kwalen. Met natuurgeneeskunde wordt de natuurlijke neiging van het lichaam tot zelfgenezing gestimuleerd. Wat dit blokkeert, is volgens de natuurgeneeskunde verontreiniging in de brede zin van het woord. Zowel in eten, omgeving (milieu, sociaal) als psychisch (stress, gedachten). De therapieën berusten op het afvoeren van afvalstoffen en het stimuleren van de vitale kracht.

Voor welke klachten kunt u bij mij terecht? 

Als er op fysiek, psychisch of sociaal niveau een disbalans optreedt, kan dit gevolgen hebben voor de algehele gezondheid met heel uiteenlopende klachten. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak als je geconfronteerd wordt met ziekte of bent vastgelopen in je ontwikkelingsproces. Voeding(ssupletie), darmtherapie, bioresonantie en leefstijl nemen hierin een belangrijke plek in. 

Ik begeleid veel mensen met cleansings zoals leverreiniging, colonhydrotherapie (hoge darmspoeling), algehele cleansing en emotioneel loslaten. 

Natuurgeneeskunde geeft goede mogelijkheden om preventief aan gezondheid te werken, zodat je zo sterk bent dat je bij ziekte sneller herstelt en je letterlijk en figuurlijk goed in je vel zit. Voorkomen is altijd beter dan genezen!

Over Yolande van Bilderbeek | Rijnsburg

Mijn naam is Yolande van Bilderbeek. In mijn praktijk bundel ik mijn voorliefde voor het werken met mensen, de natuur en de (semi)medische wereld met mijn natuurgeneeskundige visie op ziekte en gezondheid.

Ziekte zie ik als een signaal van ons lichaam dat er een verstoring is opgetreden op een of meer van de niveaus waarop een mens functioneert, namelijk fysiek, psychisch en sociaal. Door onbalans op te heffen, wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam ondersteund en kan er heling plaatsvinden.

Ontwikkeling
Ik werkte lange tijd in de administratieve en organisatorische sector. Mijn levenspad heeft een andere wending gekregen toen er binnen mijn gezin gezondheidsproblemen ontstonden, waarvoor de reguliere geneeskunde niet afdoende oplossingen kon bieden. Op mijn zoektocht naar gezondheid ben ik terecht gekomen bij alternatieve geneeskunde of, naar mijn mening een betere term, complementaire geneeskunde als aanvulling op het reguliere veld. Deze ontmoeting veranderde mijn kijk op ziekte en gezondheid! Hier begreep ik dat wij zelf verantwoordelijk zijn voor onze gezondheid.Genezing, ontwikkeling en verandering zijn mogelijk als mensen daadwerkelijk verantwoordelijkheid willen nemen voor hun eigen proces en naar zichzelf willen en durven te kijken.

Met mijn opgedane levenswijsheid en kennis wil ik vanuit persoonlijke aandacht, een wederzijds respect en vertrouwen mijn cliënten graag begeleiden met een behandelingstraject ‘op maat’ om vanuit hun natuurlijke kracht de eigen weg (weer) te kunnen bewandelen.

 


Foto 2 Yolande van Bilderbeek Foto 1 Yolande van Bilderbeek Klik om te vergroten

Yolande van Bilderbeek, natuurgeneeskundig therapeut
Yolande van Bilderbeek


Professionals in de categorie Natuurgeneeskunde

Ademtherapie Astrologie Bioresonantie Body Stress Release Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kleding Kruidentherapie Kunst Kunstzinnige therapie Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Persoonlijke verzorging Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Retraites Shiatsu Therapie Sjamanisme Sociaal ondernemen Sport en Beweging Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Bollenstreek
Bewust Bollenstreek

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!