Groeien als heel mens | Noordwijk aan Zee

Een mens kan het beste worden beschreven op basis van de vier dimensies lichaam, hoofd, hart en ziel. Deze dimensies gelden voor ieder mens, ongeacht cultuur, religie, land of situatie. 

Eigenlijk gaat het over de vier basisbehoeften van mensen: leven (fysiek – lichaam), leren (groei & ontwikkeling – hoofd) , liefhebben (relaties & verbinding met jezelf en anderen – hart), en bijdragen (iets nalaten, ertoe doen – ziel). Maar in een andere context wordt een andere invulling aan deze dimensies gegeven. Zo wordt motivatie in organisaties vaak weergegeven in de volgende vier onderdelen gebruikt: economisch (lichamelijk), hoe we met elkaar omgaan (sociaal), hoe mensen presteren en zich kunnen ontwikkelen (geestelijk) en bijdrage in het werk en de kansen die een organisatie haar mensen geeft (spiritueel).

De vier dimensies zijn als geheel bepalend voor de mate van ontplooiing van je potentie, je motivatie en de voldoening die je ervaart. Om je capaciteiten maximaal te benutten en optimaal te (kunnen) functioneren, is het immers van belang het beste instrument dat je hebt – jijzelf –  optimaal in te zetten en te onderhouden, op alle dimensies.

Dat betekent: Bewegen, leren, je hart openen en bijdragen aan een betere wereld. 

Wie ga jij zijn? Wat moet jij nog ontwikkelen? 

Over Anne Ageeth Slegtenhorst | Noordwijk aan Zee

You live, you learn. 

Mijn naam is Anne en ik ben sinds 2008 Post HBO geregistreerd coach en sinds dit jaar transformationeel trainer. Ik doe dingen met passie en 100% inzet. Het is mijn visie om mensen te helpen groeien en de beste versie van zichzelf te worden. Dat deed ik eerder met Miss Coaching en EPN. En ik leerde dat ontwikkeling alleen gaat als de ander begrijpt waarom en hoe hij of zij zichzelf wil ontwikkelen. Ik ben, samen met mijn partner Erik, Het Hele Mens Huis gestart omdat we samen deze visie delen. De mens bestaat uit 4 dimensies en als deze 4 in balans zijn is het leven makkelijker, leef je zonder stress en houd je burn out op afstand. We maken het onze missie om anderen, en samen met anderen, onze weg te vervolgen en dit huis in te vullen. Dat kunnen we natuurlijk niet alleen en daarom zoeken wij per onderwerp, per workshop, steeds de aangewezen trainers en coaches om samen met ons de 4 dimensies in te vullen en te groeien. 

Heb jij ervaring in het geven van massages, het verzorgen van yogalessen, mindfulness en heb je ideeen over hoe je mensen de beste versie van zichzelf kunnen worden? Neem dan contact op en we ontwikkelen samen verder! annehethelemenshuis. 


Foto 1 Anne Ageeth Slegtenhorst Foto 3 Anne Ageeth Slegtenhorst Klik om te vergroten

Het Hele Mens Huis
Anne Ageeth Slegtenhorst


Professionals in de categorie Sociaal ondernemen

Ademtherapie Astrologie Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Creativiteit Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kleding Kruidentherapie Kunst Kunstzinnige therapie Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Persoonlijke Begeleiding Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Retraites Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sociaal ondernemen Sport en Beweging Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Bollenstreek

Bewust Bollenstreek

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!