Voor bewuste mensen die materialen zoeken voor gezond / biologisch en ecologisch bouwen, onderhouden | Lisserbroek -- Landgoed de Olmenhorst

Bouwbiologisch bouwen en onderhoud heeft een eigen systeem van denken en toepassen. Gewoon producten vervangen is niet altijd afdoende. Door het bouwen moet niet de natuur naar onze hand gezet worden, maar zoveel mogelijk in symbiose met de natuur. Hierdoor kunnen we ons thuis voelen en welzijn wonen. Ruimtes die als een derde huid om ons passen en ons beschermen. (De tweeede huid is onze kleding). Voor materialen en systeem is bepalend voor welk doel die ruimte is bedoeld en welke materialen daarvoor beschikbaar zijn. De natuur heeft een kleurenscala voor ons, waarbij we ons goed kunnen voelen. Het geeft ons bouwmateriaal met ongekende mogelijkheden.

 

Te groot of te veel om af te halen? Wij bezorgen grotere bestellingen gratis in onze regio. Ook is er een internetwinkel op onze website.

 

Stoelenmatten /stoelenmatterij

Naast levering van vlechtmaterialen, verzorgen wij ook het opnieuw vlechten van stoelzittingen, en soms ook ander werk. Met diverse materialen en technieken Hier een presentatie van de mogelijkheden op dit gebied.

 

Workshop / Cursus

Hiro bied diverse workshops en cursussen aan waarbij het materiaal bijna altijd leidend is. Met uitzondering van de creatieve workshops en de kinder partijtjes.
Hier een presentatie van de verschillende workshops die mogelijk zijn, maar ook welke zelf kunnen worden samen gesteld. 
De meeste workshops worden regelmatig aangeboden en andere slechts een enkele keer per jaar. In onze E-shop een overzicht per workshop/cursus en inschrijfmogelijkheid.
Als groep kunnen workshops ook op overeengekomen data worden georganiseerd.

 

Kinderpartijtjes en groepsactiviteiten

Bij Hiro is het mogelijk om een besloten kinder, groeps of bedrijfs activiteit te organiseren. In overleg kan dit creatief, informatief en of educatief worden opgezet. Uiteraard in overleg naar behoefte van de groep. Dit kan zijn voor een kinderpartijtje danwel voor een groep vakmensen. Maar dus ook een bestaande workshop / cursus voor een speciale groep mensen.

Over Renate en Wim van Biezen | Lisserbroek -- Landgoed de Olmenhorst

Ontstaan

In het Hillegoms Rotanhuis werden de manou- en pitrietmeubelen in eigen spuiterij afgewerkt. In de begin jaren '80 besloot ondergetekende Wim van Biezen deze afwerking met natuurlijke olie en was te gaan doen. Hiertoe werd contact gelegd met de natuurverf leverancier Auro. Later werden ook andere producten van Auro te koop aangeboden. Zo is langzaam maar zeker een afdeling ontstaan met allerlei ecologisch bewuste producten. Die afdeling kreeg de naam Hiro Natuurlijk Wonen. In 1999 is Hillegoms Rotanhuis opgehouden te bestaan en is de lokatie van een winkel omgeruild voor een magazijn met verkoopruimte. Nu met als hoofdactiviteit materialen leverancier van ecologische duurzame bouwmaterialen onder de naam Hiro Natuurlijk Wonen, samen met mijn vrouw Renate bemensen wij dit bedrijf.

 

Hiro is één van de pioniers van het eerste uur die zich op deze wijze met deze producten bezighoudt. Een uitdaging om mee te helpen om deze producten tot normaal geaccepteerde materialen te laten worden.

 

Het streven van Hiro is, om tot levering te komen van materialen, zonder gevaarlijke stoffen, en ecologisch duurzame producten aan consumenten, verwerkers en ondernemers. De rode draad voor alle keuzes is het biologisch bouwen. 

 

De derde huid is volgens ons belangrijk om welgelukzalig te kunnen wonen. 


Foto 1 Renate en Wim van Biezen Foto 2 Renate en Wim van Biezen Foto 4 Renate en Wim van Biezen Klik om te vergroten

Hiro Natuurlijk Wonen
Renate en Wim van Biezen


Professionals in de categorie Bouwen en Wonen

Ademtherapie Astrologie Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Creativiteit Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kleding Kruidentherapie Kunst Kunstzinnige therapie Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Persoonlijke Begeleiding Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Retraites Shiatsu Therapie Sjamanisme Sociaal ondernemen Sport en Beweging Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Bollenstreek

Bewust Bollenstreek

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!