Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

17apr 2020
Bewust Bollenstreek Leeskring: 'De kracht van het nu' van Eckhart Tolle

Bewust Bollenstreek

Lees je graag? Boeken in de filosofie, esoterie, psychologie? Wil je het leven doorgronden? Vind je het leuk om dat samen met anderen te doen? Doe een keer mee met de ONLINE Bewust Bollenstreek Leeskring!

*** UPDATE: WE HOUDEN DEZE LEESKRING ONLINE! ***

Wil je meedoen? Meld je dan aan via info@bewustbollenstreek.nl ovv Leeskring. Je ontvangt dan een bevestiging met een link voor onze online meeting. Daar hoef je op het afgesproken tijdstip alleen maar op te klikken en dan zien en horen we elkaar via de laptop. Fijn om juist in deze tijd dit boek te lezen én dat met elkaar te bespreken. Het heeft ons zoveel te vertellen. Voorbij de weerstand, in het NU! 

 


Lees je ook graag? Boeken in de filosofie, esoterie, psychologie? Wil je het leven doorgronden? Vind je het leuk om dat samen met anderen te doen? Doe mee met onze leeskring Levenskunst in boekhandel Grimbergen in Lisse! Je kunt per keer inschrijven!

 

Over deze leeskring van Bewust Bollenstreek
In deze leeskring bespreken we vooral wat ons raakt in het boek, lezen we favoriete passages voor en zo inspireren we elkaar. Het boek is verbindend én stimuleert ons in bewuster leven, zodat we steeds meer de kunst van het leven verstaan. In tegenstelling tot andere leesclubs van Grimbergen word je geen vast lid van deze groep. De onderwerpen lopen uiteen, en je kunt per boek bezien of je daarbij wilt aansluiten. Begeleiding: Angela Roelen (inspirator Bewust Bollenstreek en LiefdeWerker).

 

Praktisch

Aanmelden kun je via info@grimbergenboeken.nl of loop even de winkel binnen! Natuurlijk heb je het boek vooraf gelezen.Het is bij Grimbergen te koop. Bestel tijdig. Het is niet verplicht het boek aan te schaffen. De toegang is gratis. Vrijwillige bijdrage voor de koffie en thee. Na afloop ruimen we met z'n allen op.

 

Over het boek: 'De kracht van het nu' van Eckhart Tolle

De kracht van nu is het spirituele boek van de afgelopen tijd.
Om de weg te gaan die wordt beschreven in De kracht van het Nu dien je de identificatie met je analytische geest en het daardoor gecreëerde onechte zelf, het ego, te laten varen. We zijn ons denken niet. We kunnen onszelf van psychische pijn verlossen. Je authentieke kracht wordt pas gemobiliseerd door je over te geven aan het Nu. Hier vinden we vreugde en zijn we in staat ons ware zelf te omarmen.
Daar komen we er ook achter dat we al 'heel' en 'volmaakt' zijn. Velen zullen tijdens het lezen van dit boek vaststellen dat de grootste blokkades om in het Nu te komen onze relaties zijn, dat wil zeggen de manier waarop we in onze relaties staan. Relaties kunnen echter ook een toegang zijn om tot verlichting te komen, mits we ze wijs benutten zodat ze bijdragen aan onze bewustwording en we daardoor in staat zijn meer liefde te geven.
Als we volledig aanwezig kunnen zijn en iedere stap in het Nu kunnen zetten, kunnen we de werkelijkheid ervaren van zaken als 'overgave', 'vergeving' en 'het onnoembare'. Zo kunnen we onszelf openstellen voor de transformerende ervaring van De kracht van het Nu.

 

Eckhart Tolle is een van de meest geliefde en inspirerende spiritueel leraren van dit moment. Zijn boeken, waarvan De kracht van het nu en Een nieuwe aarde het meest bekend zijn, staan al jaren op eenzame hoogte in de bestsellerlijsten. Eckhart Tolle inspireert met zijn boeken en lezingen wereldwijd miljoenen mensen om meer liefde, geluk, creativiteit en innerlijke vrede te vinden door veel meer in het Nu te leven. 

 

Over Angela Roelen
Angela Roelen begeleidt deze leeskring. Zij heeft haar eigen praktijk LiefdeWerk én ze is de inspirator van Bewust Bollenstreek. Ze organiseert tal van evenementen in de Bollenstreek om mensen met elkaar te verbinden, op authentieke wijze. Heel gewoon. Zo ook deze leeskring.

Over Grimbergen
Pauline is de gastvrije eigenaresse van Grimbergen boekhandel in het centrum van Lisse. Met haar enthousiasme voor boeken én haar kwaliteit van verbinden, maakt zij van deze intieme boekhandel een échte ontmoetingsplaats. Met elkaar mogen we dit soort plekken koesteren. Dat kunnen we doen door onze boeken daar te kopen/bestellen in plaats van online.  Doe je mee? Ook dát is bewuster leven.

 

Over Bewust Bollenstreek

Op de website van Bewust Bollenstreek vind je een compleet overzicht van alle +170 professionals en hun activiteiten. Naast dit online platform wil Bewust Bollenstreek vooral een levende ontmoetingsplaats zijn voor mensen die bewuster vrijer blijer willen leven. Daartoe organiseert zij tal van evenementen in de regio:

  • Bewust Bollenstreek Wandeling
  • Bewust Bollenstreek Leeskring
  • Bewust Bollenstreek Dans je Vrij - op blote voeten
  • Bewust Bollenstreek Lezing
  • Bewust Bollenstreek Muziek

Wil je op de hoogte blijven? 

==> vraag de nieuwsbrief aan dan ontvang je de agenda in je mailbox!


Laat je inspireren door dit prachtige boek!
We maken er weer een fijne leeskring van! 

Informatie

17 apr 2020
10.30 - 12.00
0,00 vrijwillige bijdrage voor koffie/thee

Waar?

Bij jou thuis

Contact

Bewust Bollenstreek Leeskring: De kracht van het nu van Eckhart Tolle