Met Leonard Cohen naar het licht
VR 13 december | 19.30-21.30 uur | Noordwijk

Let op: locatie is in de Sint Victor te Noordwijkerhout
5,00


De dichter en zanger Leonard Cohen (1934 -2016) heeft over zijn levenslange zoektocht naar zingeving prachtige liederen geschreven. Nummers als Suzanne of Hallelujah kent echt iedereen. In zijn teksten verbindt hij eigen ervaringen met religieuze beeldspraak, waardoor thema's als liefde, eenzaamheid, verlangen en lijden tot leven komen. Omdat we op weg naar het Kerstfeest zijn, zal het thema 'Licht in de duisternis' een belangrijke plek innemen. Het wordt een meditatieve bijeenkomst, waarin iedereen kan worden geraakt door zijn muziek en de poëzie van de tekst.

Frank Kazenbroot

Al op zijn 15e werd Frank door de muziek van Leonard Cohen gegrepen. Later is hij theologie gaan studeren, was lang kloosterling in de Abdij van Berne en momenteel is hij geestelijk verzorger in Rotterdam. In 2018 verscheen zijn boek: "Wees lief voor deze ziel, veertig vensters op Leonard Cohen". 

Informatie + Aanmelden » Palliam | Frank Kazenbroot

www.palliam.nl
Bekijk Facebook event

Palliam | netwerk voor zingeving & levenskunst
Nieuwe Zeeweg 75
2202 HA Noordwijk

Frank Kazenbroot
0612083423
info AT palliam DOT nl

Meer agenda van Palliam

oktober 2019

Dag van de stilte

ZO 27 okt 10.00 uurMindfulness & Compassieworkshop
Dag van de stilte

Op de zondag dat de wintertijd ingaat is het de Dag van de Stilte. Deze dag kent tenslotte een uur extra, die je kunt gebruiken voor stilte. Stilte is essentieel, zeker in deze tijd waarin het nooit stil lijkt te zijn.
Palliam
Marije GroenewoudNoordwijk

november 2019

Mystiek ~ nu ook voor goddelozen

VR 22 nov 19.30 uurLevensbeschouwing en Religielezing
Mystiek ~ nu ook voor goddelozen

‘Wie ben je eigenlijk? Waar ga je naar toe?’ Met deze grote vragen gaat Henk van der Waal aan de slag. Niet voor niets, want het lijkt erop dat voor sommige mensen religie minder houvast biedt en de wetenschap iedere levensvraag uit de weg gaat.
Palliam
Henk van der WaalNoordwijk
Einde aan piekeren!

WO 27 nov 19.30 uurMindfulness & Compassieworkshop
Einde aan piekeren!

Wie piekert er met regelmaat? Je zorgen maken over van alles en nog wat, ziektes, de kinderen, een baan die op de tocht staat… Kan dat anders? Ja, dat kan! Na deze avond kun je direct aan de slag met praktische handvatten.
Palliam
Philo HermansNoordwijk

december 2019

Kerstconcert ~ Christmas Time

ZA 07 dec 15.00 uurMuziek & Zangconcert
Kerstconcert ~ Christmas Time

De zangeressen van Carols for Friends nemen je als het ware mee naar de middeleeuwen. De carols die ten gehore worden gebracht zijn eeuwenoud en hebben tot op de dag van vandaag nog steeds een enorme aantrekkingskracht.
Palliam
Tiny van WesteropNoordwijk
Ben je klaar voor 2020?

ZO 22 dec 19.30 uurMeditatieworkshop
Ben je klaar voor 2020?

Tussen de Kerstnacht en Driekoningen lijkt de tijd even stil te staan. Traditioneel is het een periode van reflectie en bezinning. Welke weg heb ik afgelegd, waar sta ik nu en waar wil ik naar toe?
Palliam
Marije GroenewoudNoordwijk