25jul 2024
Jikiden Reiki Shoden & Okuden Training (Reiki I en ii)

Maya Kanhai
Noordwijk - Binnen

Jikiden Reiki is Reiki zoals het traditioneel in Japan werd beoefend: als huisremedie je handen gebruiken bij pijn en ongemak. Iedereen kan leren Reiki direct en op afstand toe te passen. Jikiden zal je verbazen door de eenvoud en doeltreffendheid.

 

Jikiden Reiki is Reiki zoals het traditioneel in Japan werd beoefend. Met Jikiden activeer je het eigen genezingsvermogen van het lichaam met behulp van energie waardoor de natuurlijke genezingsprocessen versnellen. 

Mijn leraar, Tadao Yamaguchi leerde als kind Reiki van zijn moeder Chiyoko, die zelf Reiki leerde op haar 17e. Zij beoefende Reiki ruim 60 jaar in Japan voordat het westen in 1999 kennis maakte met haar en Jikiden Reiki. Er is niets weggelaten of toegevoegd aan de oorspronkelijke lessen die zij leerde van haar leraar, dr. Hayashi. Die de leer van grondlegger Mikao Usui verspreidde buiten Japan. Jiki staat voor direct overgedragen en den staat voor leer.

Shoden is vergelijkbaar met het Westerse Reiki I, waar je leert Reiki te gebruiken voor jezelf en anderen. Om te ontspannen na een stressvolle dag, als je moeilijk in slaap valt of als eerste hulp bij wondjes of kneuzingen. Tijdens Okuden leer je om iemand op afstand te behandelen en hoe je ongewenste gewoontes kunt aanpakken.

Je leert de geschiedenis van Reiki en Mikao Usui, het concept van Byosen, en alle Jikiden Reiki symbolen, met uitleg en vertaling over de achtergrond en hoe je ze toepast. Ik vertel ook over de Yamaguchi's en over Shinto. We chanten de Gokai, de leefregels in het Japans (met vertaling en uitleg). Je ontvangt 5x een Reiju (= Inwijding).

Je zult alle 3 dagen het geleerde in praktijk brengen Na afloop krijg je een Engels certificaat. Het Japanse certificaat bestel ik na afloop van de training.

 

 

 

Informatie

25 jul 2024 t/m 27 jul 2024
10.00 - 17.30
700,00 Voor Shoden betaal je 250€ en voor Okuden 450€. Je kunt ook alleen voor Shoden kiezen.
Minimaal 2 deelnemers.
Maximaal 5 deelnemers.

Waar?Noordwijk - Binnen

Jikiden Reiki Shoden & Okuden Training (Reiki I en ii)