Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

18mei 2024
SOUND & silence - Chris Hinze & Ton Akkermans

Jetenzo
Katwijk aan zee

CONCERT MET FLUIT VIRTUOOS CHRIS HINZE EN KLANKSCHALEN, GONGS, BELLS FENOMEEN TON AKKERMANS Zittend of liggend genieten. Wil je liggen, neem dan een matje en kussen meenemen. Voor diegene die liever zit, zijn er stoelen beschikbaar.

Chris Hinze heeft in 2023 zijn laatste grote tournee gespeeld. Een goede reden om nu samen met Ton Akkermans intieme rustgevende muziekreizen te geven waarbij u liggend kunt genieten. Zaterdagavond 18 mei kunt u erbij zijn in de sfeervolle Universel tempel in de duinen te Katwijk aan zee. Een combinatie van fluweelzachte fluittonen en de magische klanken van oude Tibetaanse klankschalen, gongs en bells.

CHRIS HINZE: fluitist, producer, componist en wereldreiziger. Nederlands meest gelauwerde muzikant met meer dan 80 cd's op zijn naam. Ooit begonnen als jazzpianist, studeerde hij aan het conservatorium in Den Haag en won een studiebeurs voor het prestigieuze Berklee College of Music in Boston. Hinze heeft diverse prijzen in de wacht gesleept, waaronder de Beethoven Award, Prix d'Italia. Ook ontving hij 3 Edisons. De afgelopen jaren gaf hij multimedia concerten, gemaakt aan de hand van zijn vele reizen. 

TON AKKERMANS: klankschalen, gongs en bells specialist. Akkermans bespeelt onder andere de grote plaat gong, een mix van tamtam en gong/klankbuizen, waarvan de langste bijna 2 meter lang is. In combinatie met bells, cimbalen, triangels en fosforbronzen en klankstaven. Al deze instrumenten zijn door hemzelf met de hand gesmeed.

Informatie

18 mei 2024 | Inloop vanaf 20:00
20.30 - 21.45
47,50 https://hipsy.nl/event/49692-sound-silence-ligconcert

Waar?

Universel soefitempel
Zuidduinseweg 7
2225 JS Katwijk aan zee

Contact

SOUND & silence - Chris Hinze & Ton Akkermans

Wat doe ik nog meer?

Jetenzo
03aug
Concert
Rishiraj Kulkarni
Jetenzo
Katwijk aan zee
Een bijzonder optreden van multi-percussionist Rishiraj Kulkarni uit India.
Jetenzo
27jul
Concert
Ligconcert© Underwater/ Einaudi, Jeroen van Veen - piano
Jetenzo
Katwijk aan zee
Voor Underwater vond Ludovico Einaudi inspiratie tijdens de corona lockdown. In de verstilling zag hij een nieuw soort vrijheid. Het leven onderwater is volgens Einaudi vergelijkbaar met het leven in lockdown.
Jetenzo
Muziek & Zang
Concerten in de Soefitempel
Jetenzo
Katwijk
De soefitempel Universel in Katwijk aan zee is een prachtige locatie met een prima akoestiek voor muziekuitvoeringen.
Jetenzo & Saaz-events
14jun
Concert
The Golden voice of Pooja Gaitonde
Jetenzo & Saaz-events
Katwijk aan zee
ECHOES OF SUFISM Pooja Gaitonde zingt hemelse Soefi klanken. Om deze bijzondere avond compleet te maken zal de wervelende Derwisj/Semazen samen met Pooja en muzikanten, de harten van een ieder verlichten. Dit concert is een initatief van Saaz-Events.
Universel Murad Hassil
Mindfulness & Compassie
Bewuster leven
Universel Murad Hassil
Katwijk
De naam van de Universel soefitempel: Murad Hassil betekent wens vervuld.
Jetenzo
28jul
Concert
Inner World Music Peter van Deerse - DECACORDE
Jetenzo
Katwijk aan zee
Peters intentie is om de luisteraar mee te nemen op een innerlijke reis van verdieping en verstilling. U kunt zittend of liggend in de tempel genieten van dit meditatieve concert. Kom comfortabel en warm gekleed. Neem een mat, kussen en deken mee.
Soefitempel
Levensbeschouwing en Religie
Universel
Soefitempel
Katwijk
De tempel wordt naast diverse soefi bijeenkomsten ook gebruikt voor andere activiteiten die passen bij de sfeer van deze unieke plek, denk hierbij aan: yoga, muziek concerten, meditatie, satsang, stiltedagen en meer.