Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

28feb 2024
Serie 'Yoga voor de Psoas'

The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn
Voorhout

Kennismaken, bewustwording en verdieping staan voorop in de serie Yoga voor de psoas. Wil je weten wat de psoas precies is of wat die voor jou kan betekenen? In deze serie kom je alles te weten over de psoasspier en ga je hem voelen en ervaren.

Kennismaken, bewustwording en verdieping staan voorop tijdens de Yogaseries. Na de yogaserie voor 'bekken en heupen' is de serie 'Yoga voor de (ilio)psoas' van start gegaan en die bied ik vaker per jaar aan. 

De (ilio)psoas is één van de belangrijkste spieren in je lichaam, die reageert wanneer je in een stressvolle situatie zit. De spier spant zich aan en verkrampt. Lange tijd in een stressvolle situatie zitten, betekent dat jouw (ilio)psoas actief en alert blijft, zodat je in een (onveilige) situatie kan vechten of vluchten. Het wordt ook wel de vecht-en vluchtspier, angstspier, traumaspier of spier van de ziel (emoties) genoemd. Dit zijn verschillende namen voor deze belangrijke spier.

In deze yogaserie maak je kennis met deze spier, word je je bewust wat deze spier voor jou betekent en ervaar je hoe het met jou (ilio)psoas gesteld is. Bij veel mensen is deze spier verkrampt, gespannen en verkort en dat kun je merken aan de verschillende klachten die kunnen ontstaan, waaronder; lage rugklachten, heup- en liesklachten, kniepijn, spijsverteringsproblemen, beperkte adem. In deze serie leer je om de (ilio)psoas te ontspannen en verlengen, zodat de emoties, waaronder angst die in deze spier zijn vastgezet, kunnen worden losgelaten. 

In de yogales komt het volgende aan bod; Yogahoudingen, aandachts- en bewustwordingsoefeningen en ademoefeningen.

De series bestaan uit vier yogalessen van 90 minuten, inclusief kopje thee aan het einde van de les.

Meer informatie over de serie 'Yoga voor de Psoas' vind je op stheessenceoflife/yoga-series/

 

Informatie

28 feb 2024 | Ook: 6, 13 en 20 maart!
9.00 - 10.30
80,00 Losse les 22,50 EUR
Minimaal 6 deelnemers.
Maximaal 10 deelnemers.

Waar?

Lovte Voorhout
Loosterweg 4a
2215 TL Voorhout

Contact

Serie 'Yoga voor de Psoas'