20apr 2023
Rouwcirkel - Jouw verdriet en jouw rouw, gedragen in een liefdevolle cirkel van zingen

Hart, Licht en Leven/ Judith van Kampen
Noordwijk

In verre vreemde landen doen ze het soms wel: hardop jammeren en klagen. In onze rouwcirkel mag jouw verdriet en rouw er even helemaal zijn. We vormen een cirkel en daarin ondersteunen we elkaar. Jouw verdriet wordt zingend en liefdevol gedragen.

In verre vreemde landen doen ze het soms wel: hardop jammeren en klagen. Hier in nuchter Nederland doen we zoiets niet. Durfden we maar wat opener te zijn over wat we van binnen voelen!

Schouders eronder en door! Ook na een groot verdriet in ons leven lijkt er van ons verwacht te worden dat we maar weer doorgaan.  Verdriet zit overal in verborgen. Wat doet het met je om dat binnen te houden? Om je groot te houden? Ja, soms is dat nodig, maar niet altijd. Niet vandaag in onze rouwcirkel. Daar mag het er helemaal zijn.

Jouw verdriet is welkom in onze rouwcirkel

Op deze donderdagavond mag jouw rouw er helemaal zijn. We vormen een cirkel en in die cirkel ondersteunen we elkaar, dragen we elkaar. We zingen een rouwcirkel. Zingend, klagend, steunend, roepend mag jij jouw verdriet uiten, in klanken of in woorden. Jouw verdriet wordt liefdevol gedragen, door de anderen in de cirkel, die jou zingend ondersteunen.

Ik vertel er kort over en introduceer de rouwcirkel, waarna ik ook liefdevol zal blijven begeleiden. En het fijne is – dat heb ik zelf al diverse keren mogen ervaren – dat we het samen doen. Het roept soms heftige gevoelens op, en er ruimte aan geven maakt dat een rouwcirkel als heel helend ervaren wordt.

Verdriet kun je niet vergelijken

Verdriet is voor iedereen anders. Daarom is ook iedereen met verdriet welkom. Je hoeft niet eerst ‘iets heel ergs’ te hebben meegemaakt. Rouw is zo divers. 

Informatie

20 apr 2023
19.00 - 21.30
25,00
Minimaal 4 deelnemers.
Maximaal 8 deelnemers.

Waar?

Coachruimte van Judith
Hoogwakersbosstraat 12
Noordwijk

Rouwcirkel - Jouw verdriet en jouw rouw, gedragen in een liefdevolle cirkel van zingen