13apr 2023
Bewust Bollenstreek Filmavond 'The wisdom of trauma'. Met infomarkt én napraatcafé!

Bewust Bollenstreek
Noordwijk

Wat ben jij over jezelf gaan geloven, dat niet waar is? Welke gevoelens mochten er bij jou niet zijn ? Vanuit trauma overleven, creeërt een getraumatiseerde wereld. Dat kan ánders. Dat geeft hoop! Filmavond met markt en napraatcafé!

Een echte Bewust Bollenstreek Filmavond

met een verhelderende film,

die helemaal past in deze tijd!

 

We kijken samen naar de documentaire van wereldbekend traumatherapeut/bestsellerauteur Gabor Maté!

Een film die confronteert met hoe de wereld is opgebouwd vanuit trauma én een film die hoop geeft op een nieuwe tijd, waarbij we elkaar écht zien.

Voor en na de film is er een inspirerende Bewust Bollenstreek markt met professionals op gebied van traumaverwerking in de foyer. En na afloop is het fijn om samen te sparren en verbinden in het napraatcafé!

Leuk om elkaar weer te ontmoeten!

Over de film

“Kinderen raken niet getraumatiseerd doordat ze pijn doormaken, kinderen raken getraumatiseerd omdat ze alleen zijn met pijn en verdriet”.

Trauma is een onderwerp dat volop in de belangstelling staat. Zeker nu we verplicht ‘stil’ hebben gestaan door Corona. In de documentaire Wisdom of Trauma deelt de Canadese arts Dr. Gabor Maté zijn ideeën en praktijkervaringen na tientallen jaren onderzoek en werken in het veld van trauma. Hij laat zien wat hij doet om de cyclus van onbegrip en overmedicalisering te doorbreken.

Waarom focussen we op wat er mis is met iemand als het gaat om bijvoorbeeld verslaving, zelfhaat, risicogedrag of angst?
Waarom kiezen we voor medicalisering en kijken we niet wat er met diegene is gebeurd dat zoveel pijn heeft veroorzaakt?

Gabor Maté ziet vele mogelijkheden voor herstel als we begrijpen hoe trauma ons welzijn beïnvloedt en als er in alle domeinen écht wordt geluisterd naar wat pijn ons leert en wil vertellen. Maté besteedt aandacht aan de vervorming van mens en systeem en wat we daarvan kunnen leren. Dat brengt bewustzijn én geeft hoop!

 

Bekijk hier de trailer: https://youtu.be/70HNmSsJvVU

Wij kijken met nederlandse ondertiteling.

 

Programma

19.00u Inloop met markt in de foyer

20.00u Start film

21.30u Napraatcafé en markt in de foyer

22.30u Sluiting

 

Kaartjes

Je kunt hier je tickets reserveren via De Muze!

 

Markt

In de foyer vind je een ontspannen informatiemarkt, waarbij je professionals van Bewust Bollenstreek kunt ontmoeten. We inspireren elkaar, we leren van elkaar. Fijn je daar te zien! 

 

 

De Muze

Deze filmavond organiseren we in de prachtige bioscoopzaal van De Muze aan het Wantveld in Noordwijk. Met een ruime foyer en gezellige bar. Je kunt op het Wantveld betaald parkeren.

 

Bewust Bollenstreek

Bewust Bollenstreek is een netwerk van 175 professionals in de duin- en bollenstreek. Zij hebben een holistische visie, richten zich op bewust, gezond en duurzaam leven in de Bollenstreek. Op onze website vind je een compleet overzicht met handige zoekfunctie én onze inspirerende agenda met bijzondere activiteiten. 

www.bewustbollenstreek.nl

Informatie

13 apr 2023
19.00 - 22.30
13,00 reserveren via De Muze

Waar?

De Muze
Wantveld 2
Noordwijk

Bewust Bollenstreek Filmavond The wisdom of trauma. Met infomarkt én napraatcafé!