23mei 2022
Ontdek de helende kracht van Yoga Nidra

Yoga by Esther
Noordwijk

Op een gewone doordeweekse dag een zeer diepe staat van ontspanning ervaren...het is nu mogelijk! Je hoeft alleen maar te liggen en te luisteren, die eindeloze stroom van gedachten, al het moeten en willen voor een moment los te laten.

Yoga Nidra, ook wel yoga van de slaap genoemd, is een geleide liggende meditatie. Het woord yoga is hierin misschien wel verwarrend omdat dit vaak geassocieerd wordt met ingewikkelde poses en actief bewegen. Maar als we Yoga vertalen betekent het werkelijk;
verbinding maken en in evenwicht brengen. Het woord yoga is afgeleid van het Sanskriet woord 'yuj' wat verschillende betekenissen heeft zoals de juk van een os.
Yoga brengt je meer in balans, je ervaart lichamelijke en geestelijk meer rust & vitaliteit.

Voor Yoga Nidra hoef je geen ervaring te hebben met yoga!

Het concept bestaat al duizenden jaren, maar halverwege de 20ste eeuw heeft Satyananada Saraswati Yoga Nidra onder de aandacht gebracht en zijn huidige vorm ontwikkeld. Wat er nu zo bijzondere aan Yoga Nidra is dat het je naar een diepe ontspanning leidt waarbij de hersenactiviteit hetzelfde is als tijdens een diepe (non-REM) slaap.
In deze droomloze slaap ben je je nog wel volledig bewust van je omgeving. Omdat deze vorm van yoga zowel ontspannend als vitaliserend werkt, kun je het op elk moment van de dag doen.

Voor 5 weken zal de maandagavond gericht zijn op RUST. Je krijgt van elke sessie de geluidsopname zodat je deze in je eigen tijd nog eens kunt doen. Dit is tevens fijn als je onverhoopt een keertje niet mee kunt doen!

Ik verwelkom je graag in mijn yogastudio!

X Esther

syogabyesther/yoga-nidra/

Informatie

23 mei 2022 t/m 27 jun 2022 | Een uniek programma van 5 weken
20.30 - 21.45
65,00

Waar?

Yoga by Esther
Offemweg 85
2201HC Noordwijk

Ontdek de helende kracht van Yoga Nidra