Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

23feb 2022
Masterclass hoogbegaafdheid. Onderpresteren en hoe meisjes onzichtbaar worden

Licht-op-Talent
Oegstgeest

Heb jij met begaafdheid te maken? Zit je met vragen waar je niet direct antwoord op krijgt? Je wilt als ouder je kind kunnen helpen. Deze avond geeft je de antwoorden waardoor jij die warme, bekrachtigende volwassene voor het kind kunt zijn.

Onderpresteren betekent ‘onder je kunnen presteren’. Het gebeurt vaak ongemerkt. Wanneer een kleuter nieuw op school komt kan het zijn werkelijke niveau binnen korte tijd wegstoppen.. En veranderen blije kinderen in boze of verdrietige en onzekere kinderen.

Hoe is dit te voorkomen? Te stoppen? Om te buigen? Door het te herkennen en in actie te komen. Deze avond leg ik dit uit.

Specifiek kijken we ook naar onderpresteren bij meisjes. Hoogbegaafde jongens die het moeilijk hebben laten dat zien in hun gedrag en worden daardoor beter en eerder geholpen. Maar meisjes? Die passen zich aan, vallen niet meer op en verdwijnen daardoor van de radar. Met gevolgen uiteraard;  hulpeloosheid en ontmoediging nemen toe.

Veel ouders kennen de  gretige driejarige dochter met voortdurende vragen. Hoe dat te rijmen met dat apathische meisje jaren later? 

Begaafde meisjes spelen onbewust mentale spelletjes, halen zichzelf omlaag. Hierdoor presteren zij minder, is hun latere prestatieniveau lager, met alle gevolgen voor uitblijven van maatschappelijk succes.

Voor meisjes is het nog belangrijker dat hun aanleg vroegtijdig gezien en aangemoedigd wordt zodat zij hun echte volle potentie durven omarmen en er sterke, evenwichtige, vrouwen uit kunnen groeien.  

Een hand-out van de presentatie wordt achteraf als pdf opgestuurd.

 

 

Informatie

23 feb 2022 | Vervolg bijeenkomsten op 26 januari en 30 maart 2022
20.00 - 22.00
35,00 Inschrijven via bibliotheek Bollenstreek. Korting bij volgen meerdere avonden
Minimaal 7 deelnemers.
Maximaal 20 deelnemers.

Waar?

Volksuniversiteit Oegsgeest
Lange Voort 2u
2341 KA Oegstgeest

Contact

Masterclass hoogbegaafdheid. Onderpresteren en hoe meisjes onzichtbaar worden