Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

15sep 2021
Webinar Sprong van het 9-jarige kind

Licht-op-Talent
Online

Interactief webinar voor ouders, leerkrachten en andere professionals die het 9-jarige kind beter willen begrijpen.

Kinderen tussen de 8 en 10 jaar hebben het niet altijd even makkelijk. Rond deze leeftijd vindt er een ommekeer in hun ontwikkeling plaats, die veel verandert. Dit kan zorgen voor onzekerheid en instabiliteit. Bij het kind, maar ook bij ouders en mensen die met kinderen werken, zoals bijvoorbeeld leerkrachten.

Als ouder of als leerkracht krijg je, vaak onverwacht, met dit gedrag te maken. Was je het ene moment nog ‘de held, opeens is dít over. Ook dat kan behoorlijk verwarrend zijn.

Het is nodig dat ouders en leerkrachten van dit proces afweten en er oog voor hebben. Want juist in deze periode is het belangrijk dat deze kinderen ondersteuning krijgen. Door een proces van op de juiste momenten loslaten en ondersteunen. Bouwen aan veerkracht en zelfvertrouwen is voor het kind in deze periode van groot belang om gezond te kunnen ontwikkelen.

Doel van de avond: het 9-jarige kind beter begrijpen.

o   De lezing geeft zicht op belangrijke fasen.

o   Herkenbare voorbeelden maken duidelijk door welk proces kinderen heen gaan.

o   Met de tips die je krijgt kun je jouw kind betere begeleiding bieden en het kind ondersteunen daar waar het nodig is. Zo komt het makkelijker door deze periode heen. En niet onbelangrijk: wanneer  deze periode goed wordt doorlopen dan kan de puberteit ‘meevallen’.

Informatie

15 sep 2021
20.00 - 22.00
10,00 Vooraf aanmelden en betalen. Inschrijven via info@licht-op-talent.nl
Minimaal 3 deelnemers.
Maximaal 45 deelnemers.

Waar?Online

Webinar Sprong van het 9-jarige kind

Wat doe ik nog meer?

Licht-op-Talent
13okt
Training
Blij met mij! training -voor kinderen van 8-12 jaar
Licht-op-Talent
Hillegom
Krachtige training voor kinderen van 8 tot 12 jaar en hun ouders. Kinderen leren kijken naar waar ze goed in zijn en wat kan helpen zelfvertrouwen te versterken. Ouders leren dit proces positief te bekrachtigen. Zo ben je samen een goed team.
Licht-op-Talent
16sep
Training
Verrijkingsgroepen voor (vermoedelijk) HB meisjes 8-11 jaar
Licht-op-Talent
Hillegom
HB groep voor meisjes die meer uitdaging nodig hebben. Anderhalf uur samen dingen ontdekken, uitdagingen aangaan. Oefenen van leren leren. Lekker ‘out of the box’ denken. En dát samen met kinderen die ook jouw humor hebben.
Licht-op-Talent
23sep
Online aanbod
Dan nu naar de middelbare school. Webinar over hoogbegaafdheid.
Licht-op-Talent
Online
Webinar voor ouders en leerkrachten van begaafde jongeren op of op weg naar het VO. Denk je eindelijk op de juiste plek aanbeland te zijn voor de meer uitdagende leerstof. Blijkt dat nog niet zo eenvoudig. Een avond met tips voor begeleiding.
Licht-op-Talent
Coaching - Kindercoaching
Leert (onbewust) begaafde kinderen met vertrouwen kijken naar zichzelf.
Licht-op-Talent
Hillegom
Kinderen leren in kortdurende trainingen positief naar zichzelf te kijken. Ze ervaren wat al wel lukt en waar hun kracht ligt. Dat geeft zelfvertrouwen, waardoor ze weer kunnen ontwikkelen. Mijn specialisatie ligt bij begaafde kinderen.
Licht-op-Talent
Opleiding en Training
Leef en werk vanuit jouw talenten!
Licht-op-Talent
Hillegom
Je wilt leven en werken vanuit jouw passie; want dáár ligt jouw talent! Leer dit talent zo kennen dat je het kunt gebruiken in je leven en werk. Zo kun je jouw volledige potentie benutten. Je durft stralen, stappen zetten en ontwikkelen.
Licht-op-Talent
Coaching - Diverse Coaching
Talentcoach en Coach begaafdheid. Kunnen zijn wie je werkelijk bent.
Licht-op-Talent
Hillegom
Je kunt of durft geen stappen zetten, omdat je vastzit in je eigen gedachten. Mijn begeleiding op maat maakt je bewust van jouw talenten, kwaliteiten en je doel. Dat geeft kracht. Dat bepaalt de koers. Stappen zetten gaat dan vanzelf.
Licht-op-Talent
24sep
Online aanbod
Oudercursus Opvoeden met positieve discipline
Licht-op-Talent
Online
Opvoeden is iets dat je kunt leren. Je kunt leren waarom kinderen zich op een bepaalde manier gedragen. Na deze cursus weet je precies wat en hoe je moet doen om die succesvolle ouder te zijn, die helpt kinderen zich harmonieus te ontwikkelen.