27sep 2021
Rouwondersteuning

José Kortekaas en Vera Hols
Hillegom

Ruimte voor rouw. Na het verlies van een dierbare kan het moeilijk zijn om de draad van het leven weer op te pakken. In deze tijd is afscheid en rouw voor velen een extra grote uitdaging. Hoe kun je daar tijd voor nemen?

'Leven’ is voor iedere mens zo vanzelfsprekend dat praten over de dood vaak wordt vermeden. Het kan helpen het verdriet te delen met mensen die bereid zijn te luisteren en uit eigen ervaring weten wat het betekent met een verlies te leven. In een groep met anderen die een dierbare hebben verloren kun je je ervaringen delen en wederzijdse (h)erkenning vinden.  We werken met bepaalde thema’s zoals: Het (re)organiseren van je leven, hoe ga je om met je omgeving, wat helpt je verder. Door uitwisseling en eenvoudige oefeningen kun je leren (beter) om te gaan met de gevoelens en gevolgen van rouw. Wij bieden deskundige begeleiding en aandacht voor ieders eigen proces.Met elkaar zorgen we voor afwisseling en een ontspannen sfeer.

Voor wie? Deze ondersteuningsgroep is voor nabestaanden – ongeacht achtergrond of levensbeschouwing – die recent of langer geleden een dierbare hebben verloren. Als je het gevoel hebt dat je leven door het afscheid wordt overschaduwd – wees welkom!

Vera: Al vroeg ben ik vertrouwd geraakt met de dood. Ik mocht ervaren hoe weldadig passende steun is bij het omgaan met gemis. Sinds 10 jaar heb ik er m’n werk van gemaakt: nabestaanden helpen hun eigen weg te vinden in het afscheid nemen. Als ritueel begeleider ondersteun ik bij uitvaarten.    

José: Als coach begeleid ik mensen tijden een moeilijke of emotionele periode in hun leven. Ik ben ervan overtuigd dat je alle antwoorden op levensvragen al in je draagt en dat die kunnen worden ‘gewekt’ door te delen. 

Informatie

27 sep 2021 t/m 20 dec 2021 | Op maandag 27 sept., 11 en 25 okt., 8 en 29 nov., 6 en 20 dec. van 10.00 tot 12.00 uur
10.00 - 12.00
125,00 voor alle bijeenkomsten incl. koffie/ thee
Minimaal 4 deelnemers.
Maximaal 6 deelnemers.

Waar?


Industriekade 1
2181 AJ Hillegom

Rouwondersteuning