meditatie bijeenkomsten | Hillegom

 

Mediteren 
Mediteren kun je doen om allerlei redenen. Gewoon als onderdeel van je persoonlijke groei. Het is dan een manier om je bewust te worden van wie je echt bent en hoe je jezelf een plek geeft in dit leven en in deze wereld. Je ontdekt hoe prettig of hoe onprettig dat is en, als je dat wilt, hoe je dat kunt veranderen. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon willen mediteren om even rustig te kunnen zijn en  het gebruiken als middel om tot jezelf te komen.
Een vorm van meditatie, (vipassana),  komt vooral aan bod in mijn mindfulnesscursussen. Je kunt het dan zien als een manier om stress te hanteren. Want als je regelmatig mediteert leer je om bij drukte of zorgen je minder te laten meeslepen door je gedachten of emoties. 

Meditatie bijeenkomsten
Heb je al meditatie-ervaring en vind je het prettig om dat in een groep te doen?
Heb je nog nooit gemediteerd maar ben je nieuwsgierig hoe dat is? 
Medio januari 2019 wil ik in Hillegom een meditatiegroep starten op de maandagavond.
We beoefenen dan verschillende vormen van meditatie afgestemd op de dan aanwezige deelnemers. 
We zitten op kussens, maar het kan ook op een stoel of in beweging. 
Je deelname is vrijblijvend. Dat wil zeggen dat je mee doet op de maandagavonden wanneer het jou uitkomt.
Het gaat door als ik weet dat er voldoende belangstelling voor is. Dus laat me weten als je geïnteresseerd bent.  Geïnteresseerd? 
Bellen: 14937432 of mailen hermanoasecoaching
 

 

Over Herman Steenvoorde | Hillegom

Het was een belangrijk moment in mijn leven. 1994. Ik werkte in het basisonderwijs en was op De Leonardushoeve, een klooster in de buurt van Tegelen. Daar leerde ik hoe je kunt werken zonder last te hebben van werkdruk. Je bent niet bezig met willen, moeten, bereiken of presteren. Je bent alleen maar bezig met….ja, met ‘bezig zijn’. Werk komt gewoon af en de resultaten zijn zelfs beter dan wanneer je onder druk werkt. En  ondertussen kun je genieten van ‘doen’. Het was thuiskomen voor mij en ik wist toen ‘ik wil met volwassenen gaan werken’ en 'wat ik hier leer wordt de basis van mijn werk als coach en trainer'.
Nu woon en werk ik in een mooi pand in Hillegom. Het heeft een schitterende tuin, waar ik soms ook mijn coachsessies heb. Mijn liefde voor het onderwijs is gebleven, want ik begeleid nu naast veel anderen, particulieren en instellingen, ook onderwijsgevenden met stress- en burnoutklachten.
Mindfulness is de basis van wat ik coach en train. Mindfulnesstrainingen geef ik sinds 2006. Het heeft alles in zich wat ik ook op de opleiding spirituele therapie op De Leonardushoeve leerde.
Ik deed ervaring op bij re-integratiebureaus als coach en deed vervolgopleidingen. O.a. de opleiding psychotherapie bij het NAP, master registercoach NLP bij BGL, stressconsultant bij CVB in Baarn en de opleiding voor mindfulnesstrainer bij CVM in Amsterdam. Daarnaast deed ik nog een groot aantal bijscholingsworkshops op het gebied van burnout- en stressbegeleiding. 

Agenda Oase StressCoaching


Foto 1 Herman Steenvoorde Foto 7 Herman Steenvoorde Klik om te vergroten

Oase StressCoaching
Herman Steenvoorde


Professionals in de categorie Meditatie

Ademtherapie Astrologie Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Creativiteit Dans & Beweging Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kleding Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Psychologische hulp Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sociaal ondernemen Sport en Beweging Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie
Bewust Bollenstreek

Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Bollenstreek