Coaching en training voor de (hoog)gevoelige (HSP) | Sassenheim

Vraag jij je ook geregeld af of dit het nu is? Is dit is wat het leven voor jou in petto heeft? Als hooggevoelige (HSP) sta je open voor heel veel prikkels en ervaar je jouw binnenwereld als complex. Alsof dat nog niet genoeg is overspoelt de ‘buitenwereld’ je ook nog eens met informatie (zoals social media). Tel hier de druk van onze prestatiemaatschappij bij op en het is niet zo verwonderlijk dat je de wereld soms als een overweldigende plaats ervaart. Zeker als je niet helder hebt waar je voor staat. Dan val je voor alles. Kortom, zonder duidelijk kompas is het lastig koers zetten. Leven kan dan voelen als ‘overleven’. 

Ik weet wat het is om het gevoel te hebben jezelf helemaal kwijt te zijn. De een noemt het een burn-out of bore-out, de ander overspannen of gestrest. Welk naampje je het beestje geeft is mijns inziens niet zo relevant. Belangrijk is dat je antwoorden vindt op vragen als ‘Wie ben ik eigenlijk, waar sta ik voor, wat wakkert het vuur in mij aan….’ Ik heb dit pad bewandeld en weet uit ervaring hoe belangrijk het is dat je tijdens jouw zoektocht wordt omringd door de juiste mensen. Ik ga graag met je mee op deze prachtige ontdekkingsreis. 

Als coach en trainer op het gebied van hooggevoeligheid (HSP) onderscheid mijn aanpak zich door een wetenschappelijke benadering gecombineerd met praktische lichaamsoefeningen. Deze lichaamsoefeningen helpen de hooggevoelige bij het leren doseren, begrenzen en het optimaliseren van de energiebalans.

Over Guus Zijlstra | Sassenheim

Al vroeg in mijn leven had ik een gevoel van ‘anders’ zijn. Dit gevoel werd versterkt zodra ik uiting gaf aan mijn gevoel. Dit stuitte vaak op onbegrip bij de wereld om me heen. Hierdoor ‘leerde’ ik dat het beter was als ik mijzelf niet liet kennen. Ik kon dan immers niet meer in mijn kwetsbaarheid worden geraakt.

In plaats van te omarmen wie ik eigenlijk was vluchtte ik dus voor mijzelf. Mijn kracht, mijn gevoeligheid, kon letterlijk het daglicht niet verdragen uit diep gewortelde angst voor (zelf)afwijzing en spot. In plaats van mij raakbaar op te stellen, trok ik een muur op en deed zo veel mogelijk om erkenning te krijgen van mensen die juist ver van me af stonden.

Opgeleid als neurobioloog en uiteindelijk werkzaam in de ICT barstte bij mij op een gegeven moment de ‘bom’. Dit leidde tot een enorme ‘break-down’ waarvan ik me uiteindelijk realiseerde dat dit een ultieme kans was om het roer helemaal om te gooien. Ik gaf mezelf vervolgens de ruimte voor maximale persoonlijke ontwikkeling en groei. Ik volgde het jaarprogramma van David & Arjan (365dagensuccesvol), volgde verschillende trainingen / workshops op het gebied van o.a. systemisch werk (familieopstellingen), NLP, HSP, transformationeel coachen en volgde een opleiding tot transformationeel coach. Het belangrijkste inzicht dat ik heb opgedaan is dat ik een waanzinnig middel tot mijn beschikking heb om te komen tot mijn authentieke kracht; mijn hooggevoeligheid. Dit inzicht heeft mij inmiddels zo veel gebracht, dat gun ik andere (hoog)gevoelige mensen ook!

Agenda Guus Zijlstra Coaching


Foto 1 Guus Zijlstra Foto 3 Guus Zijlstra Klik om te vergroten

Guus Zijlstra Coaching
Guus Zijlstra


Professionals in de categorie Coaching - Lifecoaching

Ademtherapie Astrologie Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kleding Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Psychologische hulp Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reizen & Vakanties Retraites Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sociaal ondernemen Sport en Beweging Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie
Bewust Bollenstreek