Mariëlle van der Meij / Haptonomie Katwijk | Katwijk aan den Rijn

Met haptotherapie leer je weer contact te maken met je gevoel. Het gaat over balans tussen voelen, denken en doen. In de cultuur waarin wij leven is het gevoel vaak ondergesneeuwd. Wij leren ons gedrag af te stemmen op wat “hoort” en op wat anderen van ons verwachten in plaats van wat ons innerlijk kompas ons vertelt. In de haptotherapie geven we het gevoel zijn oorspronkelijke plaats weer terug. 

Met haptotherapie leer je vertrouwen op wat je gevoel je te vertellen heeft. Als jouw verlangens, gevoelens en gedachten in evenwicht zijn, kun je keuzes maken die bij je passen en ben je op je best ! 

In de haptotherapie werken wij door het voeren van gesprekken, door het doen van oefeningen en door middel van aanraking. Deze middelen stimuleren de ontwikkeling van je voelende vermogen. Waardoor je je bewust wordt van de signalen die je lichaam je geeft. 

 

Haptotherapie kan onder andere iets voor je betekenen wanneer je :

* je overbelast of overspannen voelt

* moeite hebt met het voelen en/of aangeven van je grenzen

* wil leren omgaan met je hoogsensitiviteit (HSP)

* je veel piekert en/of het moeilijk vind om keuzes te maken

* moeite hebt met relaties, intimiteit of seksualiteit

* behoefte hebt aan persoonlijke ontwikkeling 

Over Marielle van der Meij | Katwijk aan den Rijn

Ik ben mijn werkende loopbaan begonnen als verzorgende en later als verpleegkundige. Ik merkte toen dat wezenlijk contact erg belangrijk is in de begeleiding van de patiënt. Dit zie ik ook terug als ervaringsdeskundige op het gebied van autisme.

Nadat mijn kinderen naar school gingen besloot ik de opleiding voor haptotherapeut te gaan volgen bij Synergos in Amersfoort. Ik had eerder de haptotherapie al persoonlijk leren kennen. Het sprak me aan, ondanks dat ik het niet precies begreep. Ik voelde dat het iets met me deed en vooral dat het me goed deed.

Ik geloof dat als de balans verstoord is tussen voelen, denken en handelen dat de hele mens uit balans is. Dat door middel van de ervaring de mens zelf erachter komt wat nodig is om de situatie te veranderen en weer in balans te komen.


Foto 1 Marielle van der Meij Foto 2 Marielle van der Meij Klik om te vergroten

Haptonomie Katwijk
Marielle van der Meij


Professionals in de categorie Haptonomie & Haptotherapie

Ademtherapie Astrologie Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kleding Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Psychologische hulp Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reizen & Vakanties Retraites Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sociaal ondernemen Sport en Beweging Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie
Bewust Bollenstreek