Bewust Bollenstreek » Nieuwsbrief » Agenda Januari | spreekuur, lezingen, workshops en meer!

Wat is jouw intentie voor het nieuwe jaar? Wil je beginnen met een cursus of een workshop volgen op gebied van persoonlijke ontwikkeling of voeding of..? Hierbij sturen wij je de agenda voor het begin van het nieuwe jaar. Misschien zit er iets voor je bij?

Wil je anderen ontmoeten? Met het organiseren van evenementen door Bewust Bollenstreek ontstaat er al een heuse Bewuste Community in de Bollenstreek.

In januari:

* Voor wie wil wandelen: Bewuste Wandeling

* Voor wie info wil over gezonde voeding: Lezing Juglen Zwaan

* Voor wie hooggevoelig is: Filmavond én informatiemarkt in De Muze

* Nieuw: ons maandelijks Meedenk Spreekuur!

Loop je vast, wil je het anders, maar weet je niet hoe? Vragen over gezondheid, voeding, welzijn, spiritualiteit? Vind je het fijn om te sparren met een van onze professionals? Wil je weten wat er naast reguliere zorg aan aanbod is in de Bollenstreek? Een doorverwijzing nodig? Loop gratis binnen bij ons Spreekuur. Iedere maand staat een wisselend team van 4 professionals voor je klaar!

Voor wie het jaar op bijzondere wijze wil afsluiten is er op 31 december een vredesmeditatie met klankschalen in Lisse! Ik wens je een vreedzame oudejaarsavond (ook voor onze lieve huisdieren) en een liefdevol begin van het nieuwe jaar toe. Uiteindelijk is dát onze basis: Liefde en Licht, waarover Esti Rotteveel van Yoga Centrum Voorhout zo mooi schrijft in haar blog.

Hartegroet,

Angela Roelen

coördinator Bewust Bollenstreek

PASS ON YOUR INNER LIGHT                                         BLOG

(door Esti Rotteveel van Yoga Centrum Voorhout)

'Pass on your inner light.' Deze tekst kwam boven borrelen voor mijn wens van dit jaar. Nu vraag ik me af: wat betekent dit nu echt… voor mij? Kan je het innerlijke licht wel doorgeven, actief… is het echt iets wat je doet? Want als je het doet, is het dan nog wel echt? En ben je dan niet juist heel kwetsbaar en kost het niet enorm veel energie als je het ‘doet’?


Wanneer kan ik echt ‘het zonnetje in huis zijn’ en tot steun voor de mensen om me heen zonder dat het me iets kost? Door de jaren heen van zelfonderzoek en dankzij bijzondere leraren en ja ook mijn eigen kids, ligt het antwoord voor mij vooral in echt jezelf zijn, niet door iets te doen dus maar gewoon aanwezig zijn in het NU.
En hoe doe je dat dan…in het nu zijn? vraag je je misschien af. Dit gaat over bewust zijn van wat er in het moment gebeurt, gewoon met je zintuigen, voelen dus… Je lichaam is namelijk altijd NU.
En dan de volgende stap: je niet laten afleiden door...... lees hier verder!

NIEUW AANGESLOTEN BIJ BEWUST BOLLENSTREEK

Hier introduceren wij professionals die zich onlangs hebben aangesloten bij Bewust Bollenstreek. Kijk op onze website voor een compleet overzicht van onze meer dan 140 professionals in de regio!

Creatief met Maya wijsheid
Josje van der Giesen Hillegom

Oeloeka
Josje van der Giesen

Op een speelse en creatieve wijze aan de slag met de Maya wijsheid en de Tzolkin kalender. Leer weer afstemmen om op jouw eigen manier bij jouw eigen 'handtekening' te komen.

Lees verder →

Opleiding Familie- en Organisatieopstellingen HBO met erkend diploma.
Jan & Elvira Velsen Sassenheim

Velsen & Partner B.V.
Jan & Elvira Velsen

De laatste jaren is er een toenemende belangstelling voor familieopstellingen. De inzichten die familieopstellingen opleveren bieden de mogelijkheid om nieuwe wegen in te slaan in plaats van onbewust oude patronen te blijven volgen.

Lees verder →

Niets buiten jezelf kan je ooit geven wat je zoekt
Maartje Van Harlingen Nijman Hillegom

AMN Coaching
Maartje Van Harlingen Nijman

Ons leven is wat onze gedachten ervan maken!Middels een doeltreffend programma neem ik je individueel of als groep mee op reis naar binnen om een licht en liefdevol leven te leiden.

Lees verder →

Het mooiste dat je kind kan worden is zichzelf
Josje van der Giesen Hillegom

Oeloeka kindercoaching
Josje van der Giesen

Op een laag drempelige manier kan ik uw kind helpen bij sociaal /emotionele of andere problemen. Dit alles op een creatieve wijze.

Lees verder →

AGENDA VOOR BEWUSTER LEVEN                       T/M JANUARI

Annette Oppenberg-Buijsman Voorhout

Kennismakingsgesprek
ZA 25 jan | 10.00-16.00

Voorhout | Annette Oppenberg-Buijsman
Wil jij meer inzicht in jezelf hebben? Beter voor jezelf opkomen? Een fijner gevoel hebben over jezelf? Maak gebruik van een kennismakingsgesprek en onderzoek hoe je dit kunt bereiken.
Lees verder →

Gabie Devaney Leiden

Een dag voor jezelf met natuurlijke geuren en kleuren
ZA 25 jan | 10.00-16.00

Leiden | Gabie Devaney
Tijdens deze heerlijke verwendag leer je ‘s ochtends je eigen natuurlijke parfumroller samenstellen met 100% biologische etherische oliën en ‘s middags, na een biologische lunch, ga je ervaren hoe rustgevend dotpainten is. Lekker een dagje genieten!
Lees verder →

Lisanne van Beelen Noordwijk

Powerwalken op strand
ZO 26 jan | 09.30-10.30

Noordwijk | Lisanne van Beelen
Ik neem jou mee naar buiten, ja naar buiten! Je hoeft namelijk niet de sportschool in om meer te bewegen. We zoeken de natuur op; de duinen dn het strand. We gaan Powerwalken.
Lees verder →

Angela Roelen Lisse

Bewust Bollenstreek: Dans je vrij - op blote voeten
ZO 26 jan | 14.00-16.30

Lisse | Angela Roelen
Kom dansen, zoals je bent, op je blote voeten! Zo vrij mag het zijn op deze intieme zondagmiddag. Heerlijk dansend het nieuwe jaar in!
Lees verder →

Lisanne van Beelen Beinsdorp

Kijkje in de Keuken - ontbijt
MA 27 jan | 19.00-20.30

Beinsdorp | Lisanne van Beelen
Wist je dat je je ontbijt ook prima de avond van tevoren kan maken? Scheelt je heel wat tijd in de ochtend! Tijdens deze avond bereiden we samen een lekker ontbijt voor waar je de volgende ochtend van kan genieten.
Lees verder →

Gea Verhofstad Noordwijkerhout

Biodanza workshop
DI 28 jan | 19.30-21.30

Noordwijkerhout | Gea Verhofstad
Biodanza is een systeem van menselijke ontwikkeling dat de gezondheid bevordert, vitaliteit verhoogt en stress vermindert. Muziek, bewegen, contact, plezier en respect staan centraal. Biodanza beweegt je!
Lees verder →

Lisanne van Beelen Beinsdorp

Gewoon Gezond - Ontbijt
WO 29 jan | 09.30-11.00

Beinsdorp | Lisanne van Beelen
De eerste maaltijd van de dag en de maaltijd waar vaak de minste tijd voor wordt genomen. Zonde! Tijdens deze workshop vertel ik je meer over het ontbijt en gaan we de keuken in om een eenvoudig ontbijt te bereiden.
Lees verder →

Petra Meiburg Hillegom

Nieuwjaars Reading (op afspraak)
WO 29 jan | 10.00-11.30

Hillegom | Petra Meiburg
Tijdens de Nieuwjaarsreading krijg je helder wat je doel en/of thema voor het komende jaar is. Na afloop voel je je ontspannen. Vol vertrouwen stap je het nieuwe jaar in. Je bent van harte welkom!
Lees verder →

Miranda Bakker Lisse(rbroek)

Cursus Natuurlijk Gevoed
DO 30 jan | 19.30-21.00

Lisse(rbroek) | Miranda Bakker
Deze cursus leert u wat voeding is en wat het doet met het lichaam, maar ook waar uw klachten vandaan kunnen komen en hoe u dit kunt verbeteren. U leert welke keuzes goed zijn en welke voeding bij u past. Meer informatie op switchyourbody
Lees verder →

Marieke Kerkvliet-Smits Lisse

wandelochtenden voor ouders
DO 30 jan | 9.30-11.00

Lisse | Marieke Kerkvliet-Smits
Speciaal voor ouders die het belangrijk vinden om goed voor zichzelf te zorgen organiseer ik maandelijks een ochtendwandeling met iedere keer een ander thema. Mijn doel is om jou als ouder te ondersteunen in je zorgen en wensen rondom je kind.
Lees verder →

Petra Meiburg Hillegom

Workshop 'Moeizaam Moederschap'
DO 30 jan | 19.15-21.30

Hillegom | Petra Meiburg
Deze workshop is speciaal voor vrouwen voor wie het moederschap anders is dan verwacht. Wil je helderheid over waar je nu staat in je moederschap en wil je weer voelen dat je goed bent zoals je bent? Kom naar de workshop Moeizaam moederschap!
Lees verder →

Mirjam Rieken Voorhout

Ademcirkel
VR 31 jan | 19.30-22.00

Voorhout | Mirjam Rieken
Verbonden ademen (transformational breath)! Liefdevol openen, ontspannen onderzoeken in jezelf. Reinig jezelf intensief op verschillende lagen en geniet van de ruimte die je kan ervaren!
Lees verder →

Esther van Wijnen-Formanek Noordwijk

meditatie/ trancereis avond (deze avond zit VOL)
VR 31 jan | 19.30-21.30

Noordwijk | Esther van Wijnen-Formanek
Een mooie Meditatie/trancereis avond, ontspanning en naar binnen keren. Tijd voor jezelf.
Lees verder →

Stefanie Katwijk

Workshop ouders van hoogsensitieve kinderen + 1 op 1 sessie
VR 31 jan | 09.00-12.00

Katwijk | Stefanie
Workshop voor ouders van hoogsensitieve kinderen én een afspraak voor een 1 op 1 gesprek zodat we rustig jullie situatie kunnen bespreken. Je krijgt handvatten voor de opvoeding van jouw hoogsensitieve kind.
Lees verder →

Erna Zuidhoek Voorhout

Gave Wijven Club: Ontmoeten - Spreken - Ontdekken
ZA 01 feb | 10.00-12.00

Voorhout | Erna Zuidhoek
Heb jij een plek waar je vrij durft te spreken over onderwerpen als bewustwording, spirituele ontwikkeling enz. Dingen die je niet kunt bespreken met je partner of je eigen vriendinnen, omdat ze het maar raar vinden? Kom dan naar de Gave Wijven Club!
Lees verder →

Silvia Vink-Heemskerk Voorhout

Workshop: maak van hooggevoeligheid je kracht
ZA 01 feb | 10.00-16.00

Voorhout | Silvia Vink-Heemskerk
In deze workshop ontdek je wat hooggevoelig zijn nu eigenlijk precies is.Een dag waarbij je de tijd krijgt om te ervaren, delen en te leren.Voor wie? Voor jou als je weet dat je hoog gevoelig bent maar er nog niet de waarde van inziet en voelt.
Lees verder →

Angela Roelen Noordwijk

Bewuste wandeling 'Wandelen in Liefde'
ZO 02 feb | 10.30-12.30

Noordwijk | Angela Roelen
Heerlijk wandelen, anderen ontmoeten én bewuster leven.... Kom samen tijdens deze maandelijkse Bewuste Wandeling van Bewust Bollenstreek met wisselende thema's en begeleiders. Deze maand staat in teken van de Liefde!
Lees verder →

 Katwijk aan Zee

Leer- inspiratiedag,
MA 03 feb | 10.00-16.30

Katwijk aan Zee
Een mooi begin van een nieuw jaar!Een dag vol waardevolle inzichten, herkenning en een nieuwe kijk op jezelf!Een dag waar je energie van krijgt, vol inspiratie, uitleg en oefeningen.Wil jij ook de beste versie van jezelf worden?
Lees verder →

Birkit Rietveld Hillegom

Access Energetische Facelift
MA 03 feb | 10.00-18.00

Hillegom | Birkit Rietveld
Een 1-daagse class waarin zowel je gezicht, lichaam als geest een lift krijgen.
Lees verder →

Lisanne van Beelen Beinsdorp

Gewoon Gezond - Tussendoortjes en moeilijk momenten
DI 04 feb | 19.30-21.00

Beinsdorp | Lisanne van Beelen
Wanneer eet je nou tussendoortjes? En wat doe je 's avonds als de bak met chips lonkt? Daar gaan we samen achter komen tijdens deze workshop.
Lees verder →

 Noordwijkerhout

VOL! JE KUNT WEL OP DE WACHTLIJST! Theater Improvisatie Bewust Bollenstreek, 5 lessen
DI 04 feb | 20.00-21.30

Noordwijkerhout
Maak plezier én leer jezelf spelenderwijs (nog beter) kennen tijdens deze cursus Theater Improvisatie van Bewust Bollenstreek! Ruimte innemen, uitvergroten, verkleinen, afstemmen op elkaar... Speel je mee?
Lees verder →

Rebecca van Noort-Foyle Lisse

Hoogsensitiviteit; help of hoera?
DI 04 feb | 19.00-21.30

Lisse | Rebecca van Noort-Foyle
Wil je op een snelle, goede manier meer weten over hsp? Omdat je weet (of vermoedt) dat je kind hoogsensitief is? En wil je ontdekken wat jouw kind nodig heeft? Kom dan 4 februari naar mijn lezing. opgeven? klik naar mijn site. Lieve groet, Rebecca
Lees verder →

Esther van Wijnen-Formanek Noordwijk

Spiritual journey. 4 avonden basiscursus spirituele ontwikkeling
DI 04 feb | 19.30-21.30

Noordwijk | Esther van Wijnen-Formanek
Spiritual journey. 4 avonden basiscursus spirituele ontwikkeling. Afwisselend, zelf gaan doen en ervaren.
Lees verder →

Willianne van Strijen Hillegom

Inzicht gesprek
WO 05 feb | 10.00-12.00

Hillegom | Willianne van Strijen
Heb je een vraag? Wil je weten wat coaching, een reading of een (familie)opstelling voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom! Gratis, op afspraak. Mail via inzicht-in-jezelf of bel.
Lees verder →

Annette Damman Hillegom

HB Verrijkingsgroep 7-9 jaar
DO 06 feb | 16.00-17.30

Hillegom | Annette Damman
Verrijkingsgroep voor kinderen die meer uitdaging nodig hebben. Anderhalf uur samen dingen ontdekken, uitdagingen aangaan. Samenwerken. Leren leren. Lekker ‘out of the box’ denken. En dát samen met kinderen die ook jouw humor hebben.
Lees verder →

Judith van Kampen Noordwijk

NLP doen! Verdieping en Integratie
DO 06 feb | 16.00-20.00

Noordwijk | Judith van Kampen
De NLP DOEN! Verdieping en Integratie - groep is er voor mensen die voor hun werk en/of persoonlijke ontwikkeling en interesse hun NLP willen opfrissen, herhalen, verdiepen, integreren en oefenen nadat ze een NLP opleiding hebben afgerond.
Lees verder →

Angela Roelen en Petra Meiburg Voorhout

Workshop Opstellingen 'Vrouw Zijn!'
VR 07 feb | 13.30-17.00

Voorhout | Angela Roelen en Petra Meiburg
Petra Meiburg en Angela Roelen organiseren wederom een workshop Opstellingen voor vrouwen. Wil je weer verbinden met de vrouwelijke energie? Leven als de vrouw die jij ten diepste bent? We laten de liefde stromen.
Lees verder →

Annette Damman Hillegom

Intuïtieve Bewustwording
VR 07 feb | 09.15-11.00

Hillegom | Annette Damman
Je voelt je steeds vrijer worden. Je bent in staat eigen keuzes te maken. Je volgt je hart. Je kunt gaan staan. Je kunt de leiding nemen over je eigen leven. Je leven komt in een stroomversnelling.
Lees verder →

Andre Straathof Noordwijkerhout

Soul Retrieval
ZO 09 feb | 09.00-17.00

Noordwijkerhout | Andre Straathof
Soul Retrieval betekent letterlijk het terughalen van verloren zielsdelen, zodat je het leven weer ten volle kunt leven. Deze Soul Retrieval wordt in een tribevorm gegeven.
Lees verder →

Andre Straathof Noordwijkerhout

Ademcirkel verbonden ademen
MA 10 feb | 19.30-22.00

Noordwijkerhout | Andre Straathof
Verbonden ademsessie om weer op diepere lagen met jezelf te komen !!
Lees verder →

Angela Roelen Lisse

Bewust Bollenstreek Maand vd Liefde Filmavond 'Mary Magdalene'
MA 10 feb | 20.00-22.30

Lisse | Angela Roelen
Bewust Bollenstreek organiseert inspirerende filmavonden met dit keer het prachtige verhaal van Maria Magdalena! Een aanrader! Mét napraatcafé...
Lees verder →

Angela Roelen Noordwijk

WerkCafé voor professionals BB
MA 10 feb | 9.30-12.30

Noordwijk | Angela Roelen
Alleen werken, maar ook behoefte aan 'samen'? Kom met je laptop naar ons WerkCafé bij Moon's Farm! Speciaal voor Bewust Bollenstreek professionals. Ontmoet collega's, voel die sprankelende BB-energie die je motiveert om werk te maken van je werk!
Lees verder →

Lisanne van Beelen Beinsdorp

Gewoon Gezond - Tussendoortjes en moeilijk momenten
WO 12 feb | 09.30-11.00

Beinsdorp | Lisanne van Beelen
Wanneer eet je nou tussendoortjes? En wat doe je 's avonds als de bak met chips lonkt? Daar gaan we samen achter komen tijdens deze workshop.
Lees verder →

Esther van Wijnen-Formanek Noordwijk

meditatie/ trancereis avond
DO 13 feb | 19.30-21.30

Noordwijk | Esther van Wijnen-Formanek
Een mooie Meditatie/trancereis avond, ontspanning en naar binnen keren. Tijd voor jezelf.
Lees verder →

 Katwijk a/d Rijn

CreaCafe
DO 13 feb | 20.00-22.00

Katwijk a/d Rijn
CreaCafé Katwijk: ontmoeten, inspireren en creëren. Even uit de comfort-zone om jouw creativiteit weer te laten stromen. Ontmoet jouw Wilde Zelf!
Lees verder →

Marlene de Groot-Kievit Lisse

Workshop: Me-time & Vergroot je Zelfliefde als sensitieve moeder!
ZA 15 feb | 10.00-14.00

Lisse | Marlene de Groot-Kievit

Lees verder →

Lisanne van Beelen Noordwijk

Powerwalken op strand
ZO 16 feb | 09.30-10.30

Noordwijk | Lisanne van Beelen
Ik neem jou mee naar buiten, ja naar buiten! Je hoeft namelijk niet de sportschool in om meer te bewegen. We zoeken de natuur op; de duinen dn het strand. We gaan Powerwalken.
Lees verder →

Angela Roelen Katwijk aan Zee

Bewust Bollenstreek Maand vd Liefde: Ligconcert 'Hartstocht' met live muziek Dennis Kivit in de Soefitempel
ZO 16 feb | 14.00-16.30

Katwijk aan Zee | Angela Roelen
Laat je meevoeren naar innerlijke stilte, liefde en verbinding met je hart tijdens dit ligconcert in de bijzondere sfeer van de Soefitempel in Katwijk. Met de helende stem en het prachtige gitaarspel van Dennis Kivit!
Lees verder →

Gabie Devaney Leiden

Workshop 'Zelfliefde - Dot Art op Seleniet Hart'
ZO 16 feb | 14.00-17.00

Leiden | Gabie Devaney
Echt liefhebben begint bij jezelf. Daarom staat het thema ZELFLIEFDE centraal bij de creatieve workshop in februari. Je gaat aan de slag met het dotpainten van een prachtig seleniet hart. Uit je hoofd, en in je hart. Een uniek cadeau voor jezelf!
Lees verder →

Lisanne van Beelen Beinsdorp

Kijkje in de Keuken - lunch
MA 17 feb | 19.00-20.30

Beinsdorp | Lisanne van Beelen
Kom jij eigenlijk niet verder dan een boterham tijdens de lunch? Er is veel meer mogelijk!Samen bereiden we een lekkere salade voor die je mee naar huis kan nemen en de volgende dag heb jij een hele bijzondere lunch.
Lees verder →

Petra Meiburg Hillegom

Systemische Reading Healing Massage thema 'Liefde'
DO 20 feb | 10.30-14.00

Hillegom | Petra Meiburg
Door de Systemische Reading Healing Massage over het thema Liefde ontstaat er op ziels-niveau meer ruimte om jouw diepste verlangens op het gebied van de liefde voor jezelf en voor anderen te leven.
Lees verder →

Petra Meiburg De Zilk

Inspiratiewandeling (Waterleidingduinen ingang De Zilk)
VR 21 feb | 10.00-12.00

De Zilk | Petra Meiburg
Wil je contact maken met de inspiratie in jou? En voelen waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Ga mee met de Inspiratiewandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Na de wandeling ga je vol inspiratie weer naar huis. 
Lees verder →

kaarten via: De Muze! Noordwijk

Bewust Bollenstreek Maand vd Liefde: lezing Pamela Kribbe 'Mannelijke en Vrouwelijke energie in de Nieuwe Tijd
ZO 23 feb | 13.30-17.00

Noordwijk | kaarten via: De Muze!
In deze gechannelde lezing zal Pamela een boodschap doorgeven van Maria Magdalena over mannelijke en vrouwelijke energie, de weg naar heelwording van oude trauma’s en de betekenis van hartgedragen relaties. Er is ruimte om je vragen in te brengen!
Lees verder →

Angela Roelen Lisse

Bewust Bollenstreek Maand vd Liefde Leeskring: 'De alchemist' van Paolo Coelho'
VR 28 feb | 10.30-12.00

Lisse | Angela Roelen
Lees je ook graag? Boeken in de filosofie, esoterie, psychologie? Wil je het leven doorgronden? Vind je het leuk om dat samen met anderen te doen? Doe mee met onze gezellige leeskring in boekhandel Grimbergen in Lisse!
Lees verder →

Hartegroet,

Angela Roelen

Coördinator Bewust Bollenstreek

06-22329846
​info@bewustbollenstreek.nl
www.bewustbollenstreek.nl