Onze podololoog bekijkt samen met de cliënt hoe optimaler en klachtenvrij te kunnen bewegen. | Noordwijkerhout

is een nieuw bedrijf dat gespecialiseerd is in podologie. Wij hebben louter gediplomeerde specialisten.

 

Advies en doorverwijzing

Onze podololoog  bekijkt samen met de cliënt om optimaler en klachtenvrij te kunnen laten bewegen. Dit kan door het geven van (sport)schoenadvies, doorverwijzing naar (sport)arts, kinesitherapeut, osteopaat, en andere zorgverleners alsook specifieke therapie.

Voor huid- en nagelaandoeningen wordt er op zoek gegaan naar de beste behandeling om het terugkomen van de klacht te voorkomen.

Zooltherapie

Indien uit het podologisch onderzoek blijkt dat de cliënt effectief gebaat is bij zooltherapie zal er een 3D-scan van beide voeten gemaakt worden, waardoor de zolen op maat gemaakt zijn. Op basis van deze 3D-scan worden de zolen digitaal ontworpen. Met de resultaten van het klinisch onderzoek, de biomechanische metingen, de gang- en loopanalyse en de plantaire drukmeting kan een zoolprotocol opgesteld worden. Er wordt bepaald welke correcties, hardheid van materiaal en eventuele drukontlastende elementen in zolen worden opgenomen. De zolen worden bij afhaling aangepast aan de schoenen van de patiënt. Na 5 à 6 weken volgt een controle-onderzoek ter evaluatie van de zooltherapie.

Klachten knie, heup of rug

Tijdens een podologisch onderzoek wordt er niet alleen naar de voet gekeken, maar ook naar de hoger gelegen segmenten. Dit wil zeggen dat klachten ter hoogte van de knie, de heup of de rug waarbij de oorzaak ook aan de voet ligt, ook opgelost kunnen worden. Zo kan het podologisch onderzoek onderverdeeld worden in 3 delen: het klinisch, het biomechanisch en dynamisch onderzoek. Dit wordt voorafgegaan door een patiëntgericht anamnesegesprek.

Over Ania van der Meer | Noordwijkerhout

Ania van der Meer is Register Podoloog en werkt samen met andere disciplines in de zorg en heeft de volgende therapiemogelijkheden ter beschikking:

 

Steunzooltherapie

Schoenadvies

Orthesiologie

Tapetechnieken

Vilttherapie

Verstrekking van hulpmiddelen

Voorlichting


Foto 1 Ania van der Meer Klik om te vergroten

Podologie Bollenstreek
Ania van der Meer

Bewust Bollenstreek
Ademtherapie Astrologie Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Creativiteit Dans & Beweging Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kindertherapie Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Psychologische hulp Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sociaal ondernemen Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie

Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Bollenstreek