esta - geraakt en aangeraakt worden | Voorhout

Hoe verloopt een behandeling?

Ik kan me voorstellen dat je dat wilt weten.

Voordat we beginnen praten we eerst even met elkaar wat er speelt en wat nodig is. Als je lekker op de warme stoel ligt begin ik met de behandeling.

Eerst begin ik met ontspannende grepen zoals de voeten vasthouden, losschudden en draaien. Dan ga ik met de zijkant van mijn duim kleine "stapjes" maken over je voeten. Ik kan dan blokkades voelen en die geef ik extra aandacht. Ieder stukje op je voet staat voor onderdeel van je lichaam, zo staat de grote teen voor het hoofd en nek. Dus al je last hebt van die pijnlijke knopen onder de schedelrand dan behandel ik die op de grote teen. En zo "loop" ik hele lichaam af op je voet. Je voelt je ontspannen en door de betere doorbloeding gaat je lijf reageren.

Het eind van de behandeling sluit ik af met een massage op de onderbenen met olie, heerlijk met bv lavendel, geranium of pepermunt.

Daarna is het rustig bijkomen en nagenieten met een glaasje water.

 

Naast een klachtgerichte massage zijn er ook andere vormen, zoals een massage als je te maken hebt met verlies; een metamorfosemassage, die ondersteunend is bij veranderprocessen of een ontspannende massage, een kadootje voor jezelf. 

 

Over Esther Zwartepoorte | Voorhout

Als kind logeerde ik vaak bij mijn oma, dit was een verzamelplek voor heel de familie. Op zaterdagmiddag waren al mijn tantes er en was er volop gezelligheid. Ik mocht dan altijd onder hun voeten kriebelen en ik kreeg daar dan een paar centjes voor of zelfs een stuiver. Zo is het begonnen en uiteindelijk mijn praktijk ESTA in reflexzonetherapie gestart en in 2016 met counselling uitgebreid.

Ik ben Esther Zwartepoorte, tussen het kind van toen en de vrouw van nu liggen vele jaren waarin ik veel levenservaring heb opgedaan. Het verlies van mijn partner in 1999 is het grote kantelpunt in mijn leven geworden. Het verdriet maar ook de veerkracht in mij heeft mij verbaasd. In die tijd heb ik veel gehad aan gesprekken en daarnaast ook massage. Ik werd geraakt en aangeraakt.

Ik geloof in de veerkracht die jij in je hebt en ik wil je graag ondersteunen met reflexzonetherapie en/of counselling op die manier die het beste voor jou voelt.

 


Foto 1 Esther Zwartepoorte Foto 1 Esther Zwartepoorte Klik om te vergroten

ESTA Praktijk voor Reflexzonetherapie en Counselling
Esther Zwartepoorte


Professionals in de categorie Voetreflexologie & Voetzorg

Ademtherapie Astrologie Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kleding Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Psychologische hulp Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reizen & Vakanties Retraites Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sociaal ondernemen Sport en Beweging Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie
Bewust Bollenstreek