Wat is jouw doel én hoe is het met jouw innerlijke aapje?

Je weet dat je voor jezelf moet zorgen om sterk in het leven te staan. Je weet dat je vaker zou moeten sporten om je krachtig en zelfverzekerd te voelen. Je weet dat je betere voedingskeuzes kunt maken om je gezond te voelen. Je weet ook dat je wat eerder naar bed zou moeten voor een dag vol energie. 

 

Maar je doet het niet.

Waarom niet? Waarom kies je er voor om toch nog wat extra uurtjes te werken? Waarom zit je liever op de bank te Netflixen terwijl je ook in de sportschool kunt staan? Waarom kies je voor die pizza terwijl je met hetzelfde gemak een gezonde maaltijd op tafel tovert? 

 

Waarom? 

Omdat je brein geprogrammeerd is voor de snelle beloning in plaats van de lange termijn. Die pizza voelt misschien nu goed, net als die serie kijken op de bank of lekker laat opblijven. Resultaten op de lange termijn zijn niet tastbaar. 

 

Kies daarom voor kleine stapjes in plaats van grote doelen. Meet je progressie en vier mini-feestjes bij elke behaalde mijlpaal. 

 

Is je doel om 20kg af te vallen? Geef jezelf dan een kleine beloning bij elke 2,5kg die er af gaat. Geen taart uiteraard, maar gun jezelf iets waar je blij van wordt. 

 

Geef je innerlijke aapje dus steeds een hapje van een banaan, zodat hij niet begint te gillen bij de minste weerstand.

Jeroen van der Most van Spijk

Jeroen van der Most van Spijk helpt in zijn praktijk Fullviss mensen met stressklachten. Door uiting te geven door middel van beweging, ademcoaching, wandelcoachingsgesprekken en ijsbaden. 

"Als je meer energie uitgeeft dan dat je terug krijgt, raak je uit balans. Zaak is dus om zo snel mogelijk weer de balans terug te brengen. Goed inzicht hebben in jouw energie-gevers en energie-vreters zijn dan van essentieel belang. In Fullviss trajecten gaan we hier dan ook diep op in."

Een kennismakingsgesprek is altijd gratis. Neem gerust contact op, breng beweging in je stress!

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...