Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

PeaceConcert met muziek en dans in de Soefitempel!
ZA 22 juni | 20.00-21.30 uur | Katwijk

Zaal open 19.30u
16 | online (€ 20 aan de deur)


PeaceConcerts organiseert concerten op bijzondere lokaties met muzikanten die zich met name richten op mystieke, devotionele, meditatieve en kunstzinnige muziek uit alle culturen. Een unieke ervaring!


 ** RESERVEER HIER JE TICKET **


Te gast zijn:
Andjanie Krsna - Kathak dans
Heiko Dijker - Tabla
Sabir Khan -  Sarangi
Hubertus Bahorie - Inleidende Talk

Andjani Bahorie:

Andjanie Krsna begon op 13 jarige leeftijd met het beoefenen van de Noord Indiase klassieke Kathakdans. Zes jaar later vertrok zij naar India om haar dans te perfectioneren en studeerde 5 jaar aan de Kathak Kendra, New Delhi. Daar leerde ze de Lucknow kunstvorm o.a. van niemand minder dan de legendarische Pandit Birju Maharaj Ji. Kathak is van oorsprong een verhalende tempeldans. Andjanie heeft opgetreden zowel in Nederland als in het buitenland. Ze maakt choreografieën vanuit afstemming op muziek in Hindi, Sanskriet en andere talen.

Heiko Dijker:

Heiko Dijker is een Amsterdamse tablaspeler wiens spel wordt gekenmerkt door enthousiasme en energie, diepgaande kennis en ritmische poëzie. Hij verliet Nederland op jonge leeftijd om ware soulfulness te vinden in muziek en leven. Zelf liften over de hele wereld, Heiko werd aangetrokken door klassieke Indiase muziek en de schoonheid van India.
Na jaren van traditionele training met Shri Bhaswaraj Bhendigeri in India, wonend in een kleine kleihut en heilig oefende in de Himalaya, bleef hij leren met grootmeester Faiyaz Khan in het Guru-Shisya (Master-Disciple) systeem. Gedurende 10 jaar was hij volledig opgegaan in zijn Sadhana, praktizerende en luisterende alleen klassieke Indiase akoestische muziek.
Momenteel heeft Heiko zijn traditionele vaardigheden bij het componeren toegevoegd en heeft hij verschillende albums geproduceerd. Heiko heeft voor zijn albums artiesten als Shankar Mahadevan, Saskia Laroo en Ravichandra Kulur opgenomen. Onlangs kreeg Heiko in India de titel 'Global Ambassador of classical Indian music.'

Sabir Khan:

De negende generatie sarangimaster Sabir Khan begon op zijn zesde te trainen, werkend onder zijn vader, de legendarische Ustad Sultan Khan. Geboren in Jodhpur, Rajasthan in 1978, werd hij geschoold in de Sikar-gharana-stijl van de Indiase klassieke muziek en bracht hij vele jaren op het podium samen met zijn vader, terwijl hij tegelijkertijd zijn eigen solocarrière ontwikkelde in de jaren 1990 en 2000. Door samen te werken met notabelen als Zakir Hussain, Kumar Bose, Anindo Chatterjee, Ranjit Barot, Salim en Sulaiman Merchant en Karsh Kale, speelde Khan ook in een aantal Indiase films, waaronder Anwar (2007), Jodhaa Akbar (2008) en Amma (2018). Gedurende zijn carrière is Khan op talloze opnames verschenen, velen met zijn vader, die in 2011 stierf. Een verzameling van vader-en-zoon samenwerkingen getiteld The Legacy werd uitgebracht in 2014. Bekend in de internationale muziekscene, hij is algemeen bekend geworden vanwege zijn kenmerkende technische combinatie van sur en laya (noot en ritme).

Deur open  19.30 u, aanvang 20.00 u.
Tickets online € 16,00 (exl. servicekosten) en € 20 aan de deur.

RESERVEER HIER JE TICKET


Koffie en thee staan klaar.
 

Informatie + Aanmelden » PeaceConcerts | René Verlaan

peaceconcerts.nl
Bekijk Facebook event

Soefitempel
Zuidduinseweg 7
2225 JS Katwijk

René Verlaan
info AT peaceconcerts DOT nl

Meer agenda van 1

Foto 20 René Verlaan Foto 21 René Verlaan Klik om te vergroten

Ademtherapie Astrologie Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Creativiteit Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kleding Kruidentherapie Kunstzinnige therapie Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Psychologische hulp Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reizen & Vakanties Retraites Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sociaal ondernemen Sport en Beweging Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Bollenstreek