Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

Leeskring Levenskunst 'Morgan, een Liefde ' van Bas Steman
VR 05 april | 10.30-12.00 uur | Lisse

gratis | vrijwillige bijdrage voor koffie/thee in het potje


Welkom bij deze leeskring "Levenskunst" bij Grimbergen Boeken in Lisse, waarin we boeken bespreken in de filosofie, esoterie en psychologie. 

 

Over de leeskring Levenskunst
In deze leeskring bespreken we vooral wat ons raakt in het boek, lezen we favoriete passages voor en zo inspireren we elkaar. Het boek is verbindend én stimuleert ons in bewuster leven, zodat we steeds meer de kunst van het leven verstaan. Dat hopen we in ieder geval! In tegenstelling tot andere leesclubs van Grimbergen word je geen vast lid van deze groep. De onderwerpen lopen uiteen, en je kunt per boek bezien of je daarbij wilt aansluiten. Hou de agenda van LiefdeWerk in de gaten of deze agenda van Bewust Bollenstreek. Aanmelden kun je via infogrimbergenboeken of loop even de winkel binnen!

Natuurlijk heb je het boek vooraf gelezen.Het is bij Grimbergen te koop. Bestel tijdig. Het is niet verplicht het boek aan te schaffen (bibliotheekboek kan ook). 

De toegang is gratis. Vrijwillige bijdrage voor de koffie en thee. Na afloop ruimen we met z'n allen op.

 

Over het boek 'Morgan, een liefde'

Een soldaat in Wales begin jaren veertig. Een schrijver in Nederland ver na de oorlog. Op onverklaarbare wijze blijken hun levens met elkaar verwikkeld te zijn. Tijdens een parachutesprong krijgt de schrijver een paniekaanval. Zijn vriendin spoort hem aan de oorzaak van zijn angst te onderzoeken: waarom krijgt hij soms beelden door, herinneringen die niet van hem kunnen zijn? De zoektocht voert hem naar Wales, naar een oude vrouw die nog altijd naar haar grote liefde verlangt. Daar wordt duidelijk wat hij eigenlijk altijd al wist.

"Morgan, een liefde" is een autobiografische roman (2018) over een verbijsterende ervaring. Een spannende zoektocht gedreven door een liefde die over de dood heen een weg probeert te vinden. Bas Steman beschrijft nuchter hoe hij steeds meer momenten uit zijn vorig leven herinnert, wat dat met hem doet, zijn ongeloof ook.

 

Over de schrijver Bas Steman

Bas Steman schreef eerder: De Aankomst, roman (2013),  Naakt in de Orkaan, belevingsbiografie over Ramses Shaffy (2003), Tinus! Tinus! Van anorexia tot goud, belevingsbiografie over Leontien van Moorsel (2002).

Je kunt op YouTube filmpjes vinden over de ontmoeting van Bas Steman met  'zijn'  familie in Wales!

Hij was te gast bij Jacobine Geels op zondag.

 

Lezing "Morgan, een Liefde" met schrijver Bas Steman

Fijn dat Bas zijn verhaal ook wil vertellen in de Bollenstreek! Hij komt vrijdagavond 5 april naar Lisse voor een lezing over zijn ervaringen, zijn boek! Mét inleiding door reïncarnatietherapeut Arthur de Jong. Kijk op de agenda voor meer informatie!

 

Over Angela Roelen en LiefdeWerk

Ik mag deze leeskring begeleiden. Een feestje! Het thema past natuurlijk bij mijn praktijk LiefdeWerk. Door het bijzondere werken met Opstellingen ontdek ik steeds weer dat we allemaal met elkaar verbonden zijn. Ook voorbij de dood. Het helder geschreven boek van Bas Steman is daar een mooie verwoording van. Mijn missie is om liefde te verspreiden. Ik breng graag mensen tot elkaar. Dat heeft mede geleid tot het ontstaan van Bewust Bollenstreek. In het land ben ik actief bij het opzetten van Bewuste Netwerken. Als coach, opsteller, mentor, inspirator, spreekster, schrijfster, staat alles in het teken van liefde en verbinding. Makkelijk? Nee! Maar wel nodig. En... liefde is alles.

 

Over Grimbergen

Pauline is de gastvrije eigenaresse van Grimbergen boekhandel in het centrum van Lisse. Met haar enthousiasme voor boeken én haar kwaliteit van verbinden, maakt zij van deze intieme boekhandel een échte ontmoetingsplaats. Met elkaar mogen we dit soort plekken koesteren. Ik doe dat door voortaan al mijn boeken bij haar te kopen/bestellen. Doe je mee? Koester jouw lokale boekhandel in de Bollenstreek! Ook dát is bewuster leven.

 

Ga je lekker lezen? Je verwonderen over hoe we verbonden zijn? De liefde ontdekken? Elkaar inspireren?

We maken er met elkaar weer een fijne leeskring van!

Informatie + Aanmelden » LiefdeWerk | Angela Roelen

www.liefdewerk.info

Grimbergen Boekhandel
Heereweg 237 ('t Vierkant)
Lisse

Angela Roelen
06 22329846 (Angela)
aanmelden: info@grimbergenboeken.nl of loop binnen