Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

Bewust Bollenstreek Wandeling YIN YANG
ZA 02 maart | 10.30-12.30 uur | Noordwijk

Deelname is kosteloos |


Bewuster leven betekent ook bewuster worden van al die verschillende kanten van onszelf. Hoe verhouden die zich met elkaar?

De ordening van de wereld heeft, volgens de Chinese filosofie de ‘Tao’, een vorm gevonden in het yin-yang symbool. Yin en yang zijn de namen voor de twee, elkaar aanvullende kosmische basisprincipes. Het is te simpel om te stellen dat het yin-yang symbool enkel betekent dat alles uit tegengestelden bestaat.

Het yin-yang teken maakt duidelijk dat alles met elkaar in relatie staat. Dat niets zonder elkaar kan bestaan: ‘warm’ bestaat alleen in relatie tot ‘koud’, iets kun je alleen ‘dik’ noemen als er ook een ‘dun’ is, en geen positief zonder negatief. Het laat je zien dat polariteit complementair is aan elkaar. Je kunt pas ergens iets van vinden, als je het kan vergelijken met iets anders. Dualiteit laat je inzien dat beide kanten ervaren kunnen worden. Zonder dualiteit valt er weinig te ervaren.
Ze zeggen wel eens dat yin staat voor het vrouwelijke en yang voor het mannelijke. Maar dat is iets te simpel gezegd.

Yin en yang worden geassocieerd met:

Yin: ontvangend, vrouwelijk, passief, maan, donker, water, koude, aarde, stilte, dood

Yang: scheppend, mannelijk, actief, zon, licht, vuur, warmte, hemel, beweging, leven

 

Hoe staat het met de balans tussen yin en yang bij jou? Merk je ook dat het verschilt in situaties, relaties en fasen van je leven? Als je altijd in beweging bent, verlangt je systeem op een gegeven moment weer naar rust. Als je altijd aan het geven bent, ontstaat er ook een behoefte aan ontvangen. En hoe fijn is het om na een koude winterwandeling, de warmte van de open haard te voelen? Als alles er mag zijn, als we alles durven verwelkomen in ons, komt het systeem tot rust. Dan is er een bewust leven in balans. Ach, we zijn onderweg.... We gaan onze yin en yang tijdens het wandelen op speelse wijze samen ontdekken. En natuurlijk ontstaan er tijdens het wandelen altijd weer mooie gesprekken.

 

Begeleiders

Elke eerste zaterdag van de maand is er een wandeling met verrassende thema's onder begeleiding van een van de professionals van het platform Bewust Bollenstreek. De wandeling wordt dit keer begeleid door Esther Augustinus (Yoga by Esther) en Angela Roelen (LiefdeWerk en inspirator/coördinator van Bewust Bollenstreek) 

 

Praktisch

We verzamelen om 10.30u bij de betaalautomaat op het parkeerterrein van Langevelderslag (denk aan parkeergeld 3 euro pin). Van daaruit vertrekken we voor een wandeling door duin en langs zee. Rond 12.00u ronden we de wandeling af bij restaurant Nederzandt voor een kopje koffie of thee (voor eigen rekening) tot 12.30u. De wandeling is gratis. Leuk als je ook komt!

 

Fijn als je hieronder aanmeldt, maar op het laatste moment aansluiten kan altijd. In de duinen en aan zee is er altijd ruimte genoeg!

Informatie + Aanmelden » Bewust Bollenstreek | Esther Augustinus en Angela Roelen

www.bewustbollenstreek.nl

Verzamelen: betaalautomaat parkeerterrein Langevelderslag
Langevelderslag 52-54
2204 AH Noordwijk

Esther Augustinus en Angela Roelen
06 36339633 (Esther)/06 22329846 (Angela)
info AT bewustbollenstreek DOT nl

Ik schrijf me in voor Bewust Bollenstreek Wandeling YIN YANG - ZA 02 maart 2019 | Noordwijk

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

Meer agenda van Bewust Bollenstreek

mei 2019

Bewuste Wandeling

ZA 04 mei 10.30 uur
Bewuste Wandeling

Iedere eerste zaterdag van de maand organiseren we een Bewuste Wandeling, met steeds een ander thema en andere begeleider. De sfeer is altijd warm en uitnodigend. Deze maand "de kracht van de natuur bij rouw en verlies" met Dineke Ooms!
Bewust Bollenstreek
Begeleider: Dineke Ooms (Azul coaching)Katwijk
Ondernemersbijeenkomst met workshop

VR 10 mei 10.00 uurnetwerkbijeenkomst
Ondernemersbijeenkomst met workshop

Maandelijkse bijeenkomst voor aangesloten leden, aspirant-leden én potentiële leden van Bewust Bollenstreek. Deze keer met workshop van Petra Meiburg "Compassie voor jezelf"!
Bewust BollenstreekLisse
Leeskring Levenskunst Het wonderlijke verhaal van de man die van India naar Zweden fietste voor de Liefde

VR 17 mei 10.30 uurevenement
Leeskring Levenskunst 'Het wonderlijke verhaal van de man die van India naar Zweden fietste voor de Liefde

Lees je ook graag? Boeken in de filosofie, esoterie, psychologie? Wil je het leven doorgronden? Vind je het leuk om dat samen met anderen te doen? Doe mee met onze leeskring in boekhandel Grimbergen in Lisse!
Bewust Bollenstreek
Angela RoelenLisse
Gezond & Fit markt Bewust Bollenstreek

ZA 18 mei 11.00 uurmarkt
Gezond & Fit markt Bewust Bollenstreek

Wil jij ook gezonder en fitter leven? Kom naar onze gratis markt in de gezellige kassen van Indoorvolkstuin in Rijnsburg! Met: hele dag yogales op het gras, voedingstips, bootcamp kids, reiki, stoelmassage, voetreflex, lezing detox en nog veel meer!
Bewust BollenstreekRijnsburg
Bewust Bollenstreek filmavond Walk with me

MA 20 mei 19.00 uurfilm
Bewust Bollenstreek filmavond Walk with me

Prachtige film "Walk with me" over Mindfulness en de grondlegger. Voor én na de film een infomarkt met (bijna) alles op gebied van yoga/mindfulness/meditatie in de Bollenstreek. Onze filmavonden zijn een ontmoetingsplaats voor wie bewuster wil leven!
Bewust BollenstreekLisse

juni 2019

Theater Improvisatie Bewust Bollenstreek, 10 lessen

DI 25 jun 20.30 uurTheatercursus
Theater Improvisatie Bewust Bollenstreek, 10 lessen

Leer jezelf spelenderwijs kennen én plezier maken met een cursus Theater Improvisatie van Bewust Bollenstreek! VOL! Je kunt je wel op de wachtlijst laten zetten voor het volgende blok van 10 lessen.
Bewust BollenstreekLisse

juli 2019

Zomerweekend Zelfliefde, vóór vrouwen dóór vrouwen

DO 25 jul 18.00 uurretraite
Zomerweekend Zelfliefde, vóór vrouwen dóór vrouwen

In prachtige omgeving word je uitgenodigd terug te komen bij jezelf, te groeien in zelfliefde. Met: hatha en nidra yoga, opstellingen, mindful walk, dansen, ademtherapie, massage/voetreflex (optie). Gun jezelf een ontspannen Zomerweekend Zelfliefde!
Bewust Bollenstreek
Esther Augustinus en Angela RoelenNoordwijkerhout

september 2019

Pamela Kribbe

ZA 14 sep 13.30 uurlezing
Pamela Kribbe

Welke diepe verlangens heb jij? Herken je zielspad via je gevoelens! Pamela Kribbe geeft gechannelde boodschap door van Jeshua. We zijn heel blij dat zij naar de Bollenstreek komt. Ze beantwoordt ook (gechanneld) vragen uit het publiek!
Bewust Bollenstreek
kaarten via: De Muze!Noordwijk
Ademtherapie Astrologie Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kleding Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Psychologische hulp Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Relatietherapie Retraites Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sociaal ondernemen Sport en Beweging Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie
Bewust Bollenstreek