Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

Bijzondere filmavond *IN UTERO* over wat we ervaren in de baarmoeder. Mét LIVE muziek Jyoti Verhoeff!
MA 11 maart | 19.30-22.30 uur | Lisse

Inloop 19.30u, start 20.00u
15,00 incl. BTW


***Je kunt NU je ticket online bestellen via Floralis!***

 

Over de film IN UTERO – een documentaire die raakt!

In Utero is een ode aan ons vermogen om lief te hebben en nieuw leven te koesteren. Het ontwikkelen van dat vermogen begint in de baarmoeder, in de relatie tussen de moeder en haar kind en in de wisselwerking met hun omgeving. De tijd waarin we nu leven omringt het jonge kind met een milieu waarin de mensheid voor grote opgaven staat. Economische en technologische ontwikkelingen en de uitbreiding van de consumptiemaatschappij leggen een enorme druk op levens van ouders, kinderen en de samenleving. Het spanningsveld tussen de prilste behoeften van het ongeboren kind en de stressvolle omgeving waarin hun moeders en vaders leven, wordt in deze film treffend verbeeld en nodigt uit tot bewustwording en dialoog. Een dialoog die gevoerd kan worden in het gezin en onder professionals, maar die ook deel uitmaakt van een brede maatschappelijke discussie over onder andere de positie van zwangere vrouwen, geboortezorg, kinderopvang en de toenemende medicalisering van gedragsproblematiek bij kinderen.

In Utero – een spraakmakende documentaire over de invloed van ervaringen in de baarmoeder op de gezondheid van mens en maatschappij.

ZIE HIER DE TRAILER 

 

 

Kaarten á € 15 geven toegang tot de film, incl. live miniconcert van Jyoti Verhoeff! Je kunt de kaarten hier online bestellen. Alléén als er nog plaatsen vrij zijn, worden er kaarten aan de deur verkocht. Hou er rekening mee, dat de vorige filmavond uitverkocht was.

BESTEL HIER JE KAARTJE(S)

 

Over Jyoti Verhoeff  en haar album "Touches-I speak with my mouth shut"

De componist, pianist en zangeres Jyoti Verhoeff geeft voorafgaand aan de film In Utero een uniek mini concert. Jyoti zal op verrassende wijze de piano bespelen en op het podium staan met de Amerikaanse celliste Sara Gabalawi  en Fraukje Weishaupt op basklarinet en harp. 

Jyoti Verhoeff staat bekend om haar prachtige Neo-klassieke filmische composities. Haar muziek kan men herkennen van de film De Nieuwe Wildernis en zij stond in 2014 in de finale van Beste Singer Songwriter van Nederland en Mooie Noten. Met haar debuut album betoverde zij het publiek in een uitverkocht Paradiso. Hoewel Jyoti onder meer gekenmerkt wordt door haar prachtige en emotionele stem is haar nieuwe album "Touches-I speak with my mouth shut" geheel instrumentaal. 

Jyoti schreef de helft van dit album, terwijl zij zwanger was, in samenwerking met het kleine wezen in haar buik. Co-creatie! Een van de inspiratiebronnen was de communicatie met haar ongeboren kindje en na de bevalling natuurlijk pas geboren kindje waarin het zo duidelijk naar voren kwam dat taal een zeer beperkte vorm is waarmee we worden groot gebracht. Haar kleine wezen bracht zoveel vormen van communicatie met zich mee waarvan zij zich besefte dat wij ons in het algemeen meer focussen op het uitwisselen van informatie via taal en alle andere vormen, die ons zo natuurlijk gegeven worden, daardoor op de achtergrond raken. 

Het album daagt de luisteraar uit vraagtekens te zetten bij communicatie met woorden: bij de grote waarde die we woorden toekennen. Door de eeuwen lijkt de magie van waarheid in de ogen aflezen, het observeren van lichaamstaal en het volgen van onze intuïtie op de achtergrond geraakt en communiceren steeds vaker via alleen woord denkende aan social media e.d. Een fascinerend element van woorden is dat ze de meest makkelijke vorm zijn om een ander te misleiden namelijk een woord op zichzelf hoeft niet hand in hand te gaan met de waarheid terwijl lichaamstaal intuïtie en een blik in iemands ogen veelal weinig verborgen houdt.

 

Allow yourself to fall backwards, get absorbed into the music

and discover what you can decode. 

I am reaching out to you.

 

Kijk op de website van Jyoti voor meer informatie.

 

Wij zijn dankbaar dat wij deze bijzondere filmavond wederom in samenwerking met Filmhuis Lisse kunnen organiseren!

Informatie + Aanmelden » Bewust Bollenstreek

www.floralislisse.nl

Floralis
Floralisplein 69
2161 HX Lisse


06 22329846
info AT bewustbollenstreek DOT nl

Meer agenda van Bewust Bollenstreek

mei 2019

Bewuste Wandeling

ZA 04 mei 10.30 uur
Bewuste Wandeling

Iedere eerste zaterdag van de maand organiseren we een Bewuste Wandeling, met steeds een ander thema en andere begeleider. De sfeer is altijd warm en uitnodigend. Deze maand "de kracht van de natuur bij rouw en verlies" met Dineke Ooms!
Bewust Bollenstreek
Begeleider: Dineke Ooms (Azul coaching)Katwijk
Ondernemersbijeenkomst met workshop

VR 10 mei 10.00 uurnetwerkbijeenkomst
Ondernemersbijeenkomst met workshop

Maandelijkse bijeenkomst voor aangesloten leden, aspirant-leden én potentiële leden van Bewust Bollenstreek. Deze keer met workshop van Petra Meiburg "Compassie voor jezelf"!
Bewust BollenstreekLisse
Leeskring Levenskunst Het wonderlijke verhaal van de man die van India naar Zweden fietste voor de Liefde

VR 17 mei 10.30 uurevenement
Leeskring Levenskunst 'Het wonderlijke verhaal van de man die van India naar Zweden fietste voor de Liefde

Lees je ook graag? Boeken in de filosofie, esoterie, psychologie? Wil je het leven doorgronden? Vind je het leuk om dat samen met anderen te doen? Doe mee met onze leeskring in boekhandel Grimbergen in Lisse!
Bewust Bollenstreek
Angela RoelenLisse
Gezond & Fit markt Bewust Bollenstreek

ZA 18 mei 11.00 uurmarkt
Gezond & Fit markt Bewust Bollenstreek

Wil jij ook gezonder en fitter leven? Kom naar onze gratis markt in de gezellige kassen van Indoorvolkstuin in Rijnsburg! Met: hele dag yogales op het gras, voedingstips, bootcamp kids, reiki, stoelmassage, voetreflex, lezing detox en nog veel meer!
Bewust BollenstreekRijnsburg
Bewust Bollenstreek filmavond Walk with me

MA 20 mei 19.00 uurfilm
Bewust Bollenstreek filmavond Walk with me

Prachtige film "Walk with me" over Mindfulness en de grondlegger. Voor én na de film een infomarkt met (bijna) alles op gebied van yoga/mindfulness/meditatie in de Bollenstreek. Onze filmavonden zijn een ontmoetingsplaats voor wie bewuster wil leven!
Bewust BollenstreekLisse

juni 2019

Theater Improvisatie Bewust Bollenstreek, 10 lessen

DI 25 jun 20.30 uurTheatercursus
Theater Improvisatie Bewust Bollenstreek, 10 lessen

Leer jezelf spelenderwijs kennen én plezier maken met een cursus Theater Improvisatie van Bewust Bollenstreek! VOL! Je kunt je wel op de wachtlijst laten zetten voor het volgende blok van 10 lessen.
Bewust BollenstreekLisse

juli 2019

Zomerweekend Zelfliefde, vóór vrouwen dóór vrouwen

DO 25 jul 18.00 uurretraite
Zomerweekend Zelfliefde, vóór vrouwen dóór vrouwen

In prachtige omgeving word je uitgenodigd terug te komen bij jezelf, te groeien in zelfliefde. Met: hatha en nidra yoga, opstellingen, mindful walk, dansen, ademtherapie, massage/voetreflex (optie). Gun jezelf een ontspannen Zomerweekend Zelfliefde!
Bewust Bollenstreek
Esther Augustinus en Angela RoelenNoordwijkerhout

september 2019

Pamela Kribbe

ZA 14 sep 13.30 uurlezing
Pamela Kribbe

Welke diepe verlangens heb jij? Herken je zielspad via je gevoelens! Pamela Kribbe geeft gechannelde boodschap door van Jeshua. We zijn heel blij dat zij naar de Bollenstreek komt. Ze beantwoordt ook (gechanneld) vragen uit het publiek!
Bewust Bollenstreek
kaarten via: De Muze!Noordwijk
Ademtherapie Astrologie Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kleding Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Psychologische hulp Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Relatietherapie Retraites Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sociaal ondernemen Sport en Beweging Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie
Bewust Bollenstreek