Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

30mrt 2022
Masterclass hoogbegaafdheid. Naar het VO en hoe hou je jongens gemotiveerd?

Licht-op-Talent
Oegstgeest

Heb jij met begaafdheid te maken? Zit je met vragen waar je niet direct antwoord op krijgt? Je wilt als ouder je kind kunnen helpen. Deze avond geeft je de antwoorden waardoor jij die warme, bekrachtigende volwassene voor het kind kunt zijn.

Avond over begaafde jongeren op of op weg naar het Voortgezet Onderwijs. Over puber zijn. Speciale aandacht voor behouden van motivatie bij jongens. Wanneer je na de basisschool op het voorgezet onderwijs komt denk je, als begaafd kind, eindelijk op de juiste plek aanbeland te zijn voor meer uitdagender leerstof. Blijkt dat niet zo eenvoudig. Een avond voor ouders, docenten en professionals  met tips voor passende begeleiding.

Op de basisschool heeft jouw kind soms extra werk gehad, of uitdagend werk, of zat het in een plusklas. Misschien was er geen (h)erkenning van de intelligentie of ......kwam het begaafde niveau er pas uit bij een toets. 

 

Je kind kijkt uit om naar de middelbare school te gaan. Eindelijk leren!

Maar…..heeft het de tools in huis? Hoe zal het leren vrienden maken? Wat is nodig om goed mee te komen en de middelbare school op passende niveau af te ronden?

 

Alles gericht op het zo soepel mogelijk doorlopen van de middelbare school.

 

Speciale aandacht voor intellectueel begaafde jongens. Veel van hen voelen zich vaak buitengesloten. Teleurgesteld kruipen zij in hun schulp, raken in een isolement en haken af. Denk maar aan verdwijnen in eindeloos gamen. Hierdoor zijn zij, ondanks al hun capaciteiten, niet in staat hun waardevolle bijdragen aan de maatschappij te leveren. We kijken naar wat zij nodig hebben om te komen tot een gelukkiger en productiever leven.

 

Een hand-out van de presentatie wordt achteraf als pdf opgestuurd.

 

 

Informatie

30 mrt 2022 | Vervolg bijeenkomsten op 26 januari en 23 februari 2022
20.00 - 22.00
35,00 Inschrijven via bibliotheek Bollenstreek. Korting bij volgen meerdere avonden
Minimaal 7 deelnemers.
Maximaal 20 deelnemers.

Waar?

Volksuniversiteit Oegsgeest
Lange Voort 2u
2341 KA Oegstgeest

Contact

Masterclass hoogbegaafdheid. Naar het VO en hoe hou je jongens gemotiveerd?